POLÈMICA PROPOSTA

Vox planteja la il·legalització de Podem

Un càrrec del partit ultra demana excloure "els que no creuen en la unitat d'Espanya i no renuncien al marxisme"

zentauroepp46933471 graf5662  madrid  12 02 2019   el l der de vox  santiago aba190318144349

zentauroepp46933471 graf5662 madrid 12 02 2019 el l der de vox santiago aba190318144349 / Zipi

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El vicesecretari de relacions internacionals de Vox, Iván Espinosa de los Monteros, ha assegurat que la "ultraesquerra i el nacionalisme són els enemics d’Espanya" i és amb els que cal "acabar entre tots", i per això ha plantejat que caldria analitzar si poden seguir en el joc polític formacions com Podem.

Preguntat en una entrevista a Antena 3, recollida per Europa Press, per l’escarni que va patir Vox aquest cap de setmana passat al madrileny barri de Vallecas, ho ha atribuït a la "ultraesquerra" que és "perillosa" per al país.

En aquest sentit, i després de ser preguntat per un encreuament de declaracions que va protagonitzar amb Íñigo Errejón, ha atribuït a Podem tenir "bilis antiespanyola" i ha plantejat que en un futur s’hauria d’estudiar la seva il·legalització.

"S’hauria d’analitzar si tenen dret a ser en el joc polític, els que no creuen en la unitat d’Espanya i els que no renuncien al marxisme que tant morts han deixat", ha etzibat Espinosa de los Monteros.

"Símptomes de debilitat" en el PP

D’altra banda, respecte a la petició que el PP va fer a Vox perquè no es presenti en circumscripcions petites, ni al Senat, entén que es tracta d’un "error" dels populars i ho veu com un "símptoma de debilitat".

"¿S’imagina el president de Coca-Cola demanant al de Pepsi que no distribueixi a Andalusia perquè això li va millor? Seria un símptoma de debilitat molt clar, estan preocupats en el PP i això els porta a cometre errors", ha assenyalat el dirigent de Vox.

Ha pronosticat que aquesta estratègia del PP pot resultar inerme en províncies petites. "Alguns com el PP s’emportaran un ensurt en moltes províncies petites on ells pensen que votar Vox és llençar el vot", ha vaticinat Espinosa de los Monteros. "Són províncies que tenen dues característiques: són rurals i conservadores. I resulta que a Andalusia s’ha comprovat que el vot de Vox té una enorme èxit sobre el vot rural i conservador", ha afirmat.

Notícies relacionades

Preguntat pel fet que el candidat de Vox a la Moncloa, Santiago Abascal, no estigui oferint entrevistes ni estigui tenint gaire visibilitat, ho ha atribuït que el partit treballa de forma "austera".

"Som un partit petit i humil i hem de treballar més que la resta per aconseguir resultats", ha assegurat, indicant que han de fer servir bé els seus recursos.

Temes:

Podem Vox