EN COMÚ PODEM

Podem resta importància a la renúncia de Guardingo

Echenique: "En Comú Podem és l'única garantia que Espanya continuï tenint un projecte comú amb Catalunya inclosa"

Els morats celebraran un acte amb candidats estatals, europeus, autonòmics i municipals per "posar-se les piles"

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

La llista d’En Comú Podem  a les eleccions generals està en el punt de mira. El guanyador de les primàries morades a Catalunya, el senador Óscar Guardingo, anunciarà aquest cap de setmana que no es presentarà a les eleccions amb els comuns degut a la deriva independentista que han adoptat. No obstant, la cúpula del partit resta importància a aquesta renúncia i lloa el pacte assolit amb els d’Ada Colau per revalidar la coalició que va resultar primera en les eleccions a Catalunya del 2015 i el 2016

"Respectem la seva decisió d’abandonar les llistes", ha afirmat el secretari d’Organització de Podem, Pablo Echenique. El pas enrere de Guardingo es deu, segons va explicar, que no comparteix "el perfil independentista de la candidatura i del seu cap de llista", Jaume Asens i la necessitat de tenir "un projecte de país" que sigui el mateix per a Cornellà, Vigo o Cadis. A més, malgrat haver sigut el més votat a les primàries cases, Guardingo havia sigut relegat fins a l’11è lloc en la llista a les eleccions. 

Les crítiques de Guardingo no han impedit que Echenique hagi posat de relleu la confluència amb què es presentaran al 28-A: "Pensem que la candidatura d’En Comú Podem  és l’única garantia que Espanya continuï tenint un projecte comú amb Catalunya inclosa". Moments després, el dirigent de Podem ha assenyalat que és l’únic partit que "defensa la plurinacionalitat" d’Espanya. 

També s’ha pronunciat la secretària general de Podem Catalunya, Noelia Bail: "He vist gent que se n’ha anat de Podem perquè creia que no era prou independentista i ara perquè ho és massa. És unerror parlar de banderessi vols defensar Podem. El nostre eix és un altre". 

Podem es "posa les piles"

Notícies relacionades

La controvèrsia de Guardingo arriba en una setmana decisiva per a Podem. Els morats esperen, aquest dissabte, la tornada del seu líder, Pablo Iglesias, de baixa per paternitat des de finals de desembre. El secretari general del partit tornarà a un mes escàs de les eleccions en un acte que se celebrarà amb la militància a la madrilenya plaça del Museu Reina Sofia.

A més, els candidats a les eleccions generals del 28 d’abril i als comicis europeus, autonòmics i locals del 26 de maig es reuniran dissabte al matí per "posar-se les piles". Així de taxativa ha sigut Noelia Vera, coportaveu de Podem.