TENSIONS A CATALUNYA EN COMÚ PODEM

Els comuns expulsen Nuet del grup parlamentari

El fins ara líder d'EUiA es presentarà com a número 4 en les llistes d'ERC per a les eleccions generals

Jéssica Albiach ha carregat contra la "pràctica de foment del transfuguisme" d'ERC que s'allunyen d'un escenari "d'aliances àmplies i progressistes"

nuet

nuet / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els comuns segueixen la seva ofensiva contra Joan Josep Nuet pel seu fitxatge per la llista d’ERC per a les generals. Fet que ha enfurismat la confluència d’Ada Colau. Si dijous suspenien de militància el líder d’EUiA (a qui els republicans han guardat el número 4 per al Congrés) aquest divendres l’han fet fora del grup parlamentari.

Catalunya en Comú Podem considera que la decisió de Nuet és "incompatible" amb seguir en el grup parlamentari. "En coherència amb aquesta decisió, entenem també que el mínim que podria fer el senyor Nuet és entregar l’acta de diputat que va aconseguir per formar part d’un projecte col·lectiu", ha assenyalat Jéssica Albiach en roda de premsa. La líder dels comuns ha advertit els partits "com ERC i Ciutadans, que estan promovent el transfuguisme", que s’equivoquen. Albiach també ha carregat contra ERC, considerant que amb la seva "pràctica de foment del transfuguisme" s’està allunyant d’un escenari "d’aliances àmplies i progressistes", fent referència als pròxims comicis municipals del maig. 

Notícies relacionades

L’expulsió de Nuet del grup parlamentari es produeix un mes després de la sortida d’Elisenda Alamany, l’altra cara visible de Sobiranistes (el corrent crític amb la deriva dels comuns). Nuet de moment guarda silenci i anunciarà les claus de l’acord amb ERC en una roda de premsa dilluns. Tal com va avançar aquest diari, Gabriel Rufián i Carolina Telechea seran el dos i tres de la candidatura d’Oriol Junqueras, que ha reservat el 4 i el 10 per a Sobiranistes, el corrent crític dels comuns. Però Nuet no anirà acompanyat en la llista d’Alamany. L’opció que l’exportaveu de Catalunya en Comú Podem al Parlament saltés al Congrés mai ha estat sobre la taula.

El fitxatge de l’únic polític no independentista encausat en els judicis del procés reforçarà l’aposta d’ERC de fer del judici bandera per a les generals, que es visibilitzarà amb la presència de Junqueras al capdavant de la candidatura o la de la germana de l’exconsellera Dolors Bassa com a número u per Girona o de Raül Romeva al capdavant de la llista per al Senat.