CAMÍ DE LES URNES

Nuet apunta al número 5 d'ERC

Rufián serà el número 2, després de Junqueras i precedirà Carolina Telechea

jgblanco38857128 170612090921

jgblanco38857128 170612090921

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

ERC i Joan Josep Nuet ultimen el fitxatge del diputat dels comuns per a la candidatura republicana per a les eleccions generals. El líder d’EUiA i Comunistes arribaria sota el paraigua de Sobiranistes (escissió crítica dels comuns) i apunta al número cinc de la llista per al Congrés. Podria no ser l’únic comú que s’uneix a la candidatura. Els republicans donen forma gairebé definitiva a la seva llista al Congrés aquest dimarts, en una reunió de la seva executiva. El que es decideixi haurà de ser ratificat dijous en un consell nacional extraordinari.

Segons ha arribat a conèixer aquest diari, el pla passa per situarGabriel Rufián com a número 2 i Carolina Telechea de 3 d’una llista que, com es va comunicar la setmana passada, encapçalarà Oriol JunquerasOriol Junquera. No hi haurà, per tant, ubicació en 'cremallera' de candidats i candidates, potser perquè el lideratge de la llista té un molt de simbòlic i poc d’efectiu.

Tot i que Nuet negocia la incorporació d’un altre membre de Sobiranistes, no anirà, però, acompanyat d’Elisenda Alamany,  l’altra cara visible dels comuns crítics amb Ada Colau. L’opció que l’exportaveu de Catalunya en Comú Podem al Parlament saltés al Congrés mai ha estat sobre la taula, assenyalen fonts de Nova, el nou partit d’Alamany, que veuen més factible una coalició amb els republicans amb més temps de cocció i de cara a les catalanes. 

Crítiques dels comuns

Notícies relacionades

Les negociacions en el cas de Nuet segueixen a bon ritme mentre aquest fa equilibris al seu polièdric paper de fundador de Sobiranistes, líder d’EUiA i Comunistes i diputat de Catalunya en Comú Podem al Parlament. Des dels comuns, critiquen el "trilerisme" de Nuet i adverteixen que a "veure com explicarà com a líder d’EUiA que es presenta per una llista mentre la seva formació dona recolzament a una altra candidatura". Aquest dimecres es reunirà en el consell nacional d’EUiA on els crítics, capitanejats per Joan Mena (portaveu de Catalunya en Comú i que anirà en la llista dels comuns a les generals), volen demanar-li comptes del seu moviment.

El fitxatge de l’únic polític no independentista encausat en els judicis del procés reforçaria l’aposta d’ERC de fer del judici bandera per a les generals, que es visibilitza amb la presència de Junqueras al capdavant de la candidatura o la de la germana de l’exconsellera Dolors Bassa com a número u per Girona.