La ministra de Justícia: "Els llaços grocs es trauran i desapareixeran si Torra no compleix"

Delgado anuncia un procés sancionador si la Generalitat no fa cas al dictamen de la Junta Electoral Central

undefined46975461 madrid 15 02 2019  pol tica   rueda de prensa posterior al c190215142751

undefined46975461 madrid 15 02 2019 pol tica rueda de prensa posterior al c190215142751 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Efe / Segovia

La ministra de Justícia, Dolores Delgado, ha afirmat aquest dimecres a Segòvia que si el president de Catalunya, Quim Torra, es nega a retirar els llaços grocs de les institucions, com ha dictaminat la Junta Electoral Central,es trauran i desapareixeran, i s’iniciarà un procés sancionador.

En una visita oficial a Segòvia, on ha sigut rebuda per l’alcaldessa, Clara Luquero (PSOE), Delgado ha declarat als periodistes que ignora en què consisteix la "proposta combativa" de què parla Torra i ha assegurat que "els llaços es trauran i desapareixeran i segurament se li imposarà una sanció", ja que la llei hi és per complir-la.

Delgado ha insistit que "la Junta Electoral Central ha sigut clara respecte dels llaços grocs", per la qual cosa hauran de retirar-los.

"Pas a pas" amb Puigdemont

Notícies relacionades

D’altra banda, la ministra de Justícia no ha aclarit què pot passar amb l’expresident Carles Puigdemont si torna a Espanya perquè podria gaudir d’immunitat en cas que resulti elegit eurodiputat. "No puc dir amb certesa quina és la situació. Anirem pas per pas i analitzant", ha dit.

La ministra ha afegit que "primer s’ha de veure si són elegits i, a partir d’aquí, cal ser molt cautelós perquè s’ha de determinar jurídicament en quin moment es gaudeix d’immunitat. És un tema complex i el més assenyat és veure què es pot fer a partir d’ara i si pot presentar-se a les eleccions".