La ministra de Justícia: "Els llaços grocs es trauran i desapareixeran si Torra no compleix"

Delgado anuncia un procés sancionador si la Generalitat no fa cas al dictamen de la Junta Electoral Central

La ministra de Justícia: "Els llaços grocs es trauran i desapareixeran si Torra no compleix"

JOSE LUIS ROCA

Es llegeix en minuts

Efe / Segovia

La ministra de Justícia, Dolores Delgado, ha afirmat aquest dimecres a Segòvia que si el president de Catalunya, Quim Torra, es nega a retirar els llaços grocs de les institucions, com ha dictaminat la Junta Electoral Central,es trauran i desapareixeran, i s’iniciarà un procés sancionador.

En una visita oficial a Segòvia, on ha sigut rebuda per l’alcaldessa, Clara Luquero (PSOE), Delgado ha declarat als periodistes que ignora en què consisteix la "proposta combativa" de què parla Torra i ha assegurat que "els llaços es trauran i desapareixeran i segurament se li imposarà una sanció", ja que la llei hi és per complir-la.

Delgado ha insistit que "la Junta Electoral Central ha sigut clara respecte dels llaços grocs", per la qual cosa hauran de retirar-los.

"Pas a pas" amb Puigdemont

Notícies relacionades

D’altra banda, la ministra de Justícia no ha aclarit què pot passar amb l’expresident Carles Puigdemont si torna a Espanya perquè podria gaudir d’immunitat en cas que resulti elegit eurodiputat. "No puc dir amb certesa quina és la situació. Anirem pas per pas i analitzant", ha dit.

La ministra ha afegit que "primer s’ha de veure si són elegits i, a partir d’aquí, cal ser molt cautelós perquè s’ha de determinar jurídicament en quin moment es gaudeix d’immunitat. És un tema complex i el més assenyat és veure què es pot fer a partir d’ara i si pot presentar-se a les eleccions".