05 d’abr 2020

Anar al contingut

'CAS NÓOS'

El Constitucional rebutja revisar la condemna d'Iñaki Urdangarin

El Suprem va confirmar el juny passat la pena de presó per al cunyat del Rei

El Periódico

El Constitucional rebutja revisar la condemna d'Iñaki Urdangarin

ENRIQUE CALVO

El Tribunal Constitucional ha decidit inadmetre a tràmit el recurs d’empara presentat per Iñaki Urdangarin per revisar la seva condemna a cinc anys i deu mesos de presó pel ‘cas Nóos’.

En el seu recurs, Urdangarin argumentava que s’havia vulnerat el seu dret a la tutela judicial efectiva, a la llibertat i a la presumpció d’innocència. El Constitucional ha considerat que el recurs no tenia "especial transcendència constitucional", per la qual cosa l’ha inadmès.

El mes de juny passat, el Tribunal Suprem va confirmar la pena de presó contra el cunyat del Rei, tot i que va rebaixar en cinc mesos la condemna imposada pel Tribunal Superior de Justícia de les Balears per tràfic d’influències, malversació, prevaricació, frau a l’administració i dos delictes fiscals.

El Suprem va veure "acreditat" que Urdangarin es va servir de "la situació de privilegi que disfrutava com a conseqüència del seu matrimoni amb una filla del que era el cap de l’Estat" per aconseguir que el llavors president balear, Jaume Matas, contractés l’Institut Nóos, l’entitat que dirigia junt amb Diego Torres.