Qualificat de "vergonya"

El número dos de l'Ambaixada israeliana critica Artadi per haver citat Ana Frank per defensar els llaços

Assaf Moran ha manifestat que "res es pot comparar amb l'Holocaust per promoure una causa política"

artadi

artadi

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El ministre conseller de l’Ambaixada israeliana a Espanya, Assaf Moran, ha qualificat de "vergonya" que la consellera de la Presidència de la Generalitat, Elsa Artadi, hagi recorregut a la víctima de l’Holocaust Ana Frank per defensar que el Govern pugui continuar exhibint llaços grocs en suport de la causa independentista.

"Res, però res, pot comparar-se amb l’Holocaust per promoure una causa política. ¡Aquesta comparació és una vergonya!", ha escrit a Twitter Moran, que exerceix la Segona Direcció de l’Ambaixada i és l’encarregat d’Afers Polítics.

Responia així a un missatge d’Artadi a la mateixa xarxa social en el qual, juntament amb una foto d’Ana Frank, afirmava: "No se’ns permet tenir la nostra opinió. La gent vol que tinguem la boca tancada, però això no t’impedeix tenir la teva pròpia opinió. Tothom ha de poder dir el que pensa'. Una frase d’Ana Frank molt oportuna per al dia d’avui, quan fa 69 anys de la seva mort a Bergen-Belsen"

Ana Frank es va convertir en un símbol de l’Holocaust després que el seu pare, únic supervivent de la família, publiqués el diari que la nena va escriure durant els dos anys i mig que va estar amagada amb la seva família i altres persones en un annex ocult en un pis d’Amsterdam.

Notícies relacionades

El mateix Moran ha justificat a Twitter la seva irada reacció al missatge d’Artadi, davant dels que l’han acusat de ser selectiu en les seves crítiques: "Sempre que hi hagi una falta de respecte per l’Holocaust que coneixem, ho condemnem", ha remarcat, deixant clar quin és el motiu de la seva indignació. Israel, com tots els governs estrangers, evita immiscir-se en afers interns d’altres països.

De fet, el diplomàtic ha recordat, davant les crítiques, que també va condemnarl’ús de la imatge de Hitler a l’autobús d’Hazte Oír contra les "lleis de gènere": "Mostra ignorància i estupidesa, però sobretot falta de respecte i menyspreu pel que significa l’Holocaust per al poble jueu, que va perdre 6 milions de vides."