UNIDES PODEM

Podem i Equo reediten l'aliança de cara a les eleccions del 28-A

Juantxo López, diputat del partit ambientalista, repetirà com a 'número u' per Àlaba

undefined47316141 podemos pablo echenique equo juantxo lpez190312121038

undefined47316141 podemos pablo echenique equo juantxo lpez190312121038 / Juan Carlos Hidalgo

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Podem està tancant tots els seus acords per construir una llista unitària. Els últims a sumar-se a Unides Podem ha sigut Equo. Els morats acaben d’anunciar un pacte per confluir amb el partit ambientalista, tot i que encara està pendent de ratificació per part de la militància verda. L’actual diputat Juantxo López de Uralde repetirà com a ‘número u’ per la llistad’Àlaba

“Molt temps i esforç” ha costat arribar a un acord, ha assegurat la coordinadora política d’Equo, Beatriz del Hoyo. No obstant, a escassos dies d’haver de presentar les coalicions davant de la Junta Electoral Central han arribat al consens. Així,l’organització animalista, que ja es va presentar a les eleccions de 2016 al costat dels de Pablo Iglesias, aposta per repetir una aliança que, segons assenyala la dirigent d’Equo, ha aconseguit que “l’ecologia política sigui més present que mai al Congrés”. 

Notícies relacionades

López de Uralde serà qui lideri el projecte a les eleccions generals com a cap de llista per Àlaba. L’actual diputat es mostra confiat davant de la possibilitat de revalidar el seu escó al Congrés i celebra que Units Podem s’hagi convertit en “un referent tan necessari i tan imprescindible” per a l’ecologisme. “Davant de la dreta extrema que ve, que es mou entre el negacionisme de Vox i l’ecologisme liberal de Cs, hi ha una autèntica alternativa verda que és Unides Podem”, ha sentenciat. 

Más Madrid

Els dirigents dels dos partits han sigut preguntats per l’aliança entre Equo i Más Madrid a la regió. Tant a la Comunitat de Madrid com al’Ajuntament  de la capital, els verds es presentaran a les eleccions del 26 de maig al costat de la plataforma impulsada per Manuela Carmena i Íñigo Errejón, deixant de banda Podem. Del Hoyo ha restat importància a aquesta “incoherència” i ha assenyalat el seu respecte a l’“autonomia”d’EQUO Madrid. Per la seva banda, el secretari d’Organització morat, Pablo Echenique, ha afirmat que no hi ha cap problema ja que el seu veritable contrincant a la regió és el PP.