monarquia

El Rei rep per primera vegada Moreno després del relleu en el Govern andalús

El Monarca ja havia estat amb el polític en tres ocasions des de llavors

zentauroepp47267181 rey moreno190308121058

zentauroepp47267181 rey moreno190308121058 / Chema Moya

1
Es llegeix en minuts
EFE

El Rei ha rebut aquest divendres al Palau de la Zarzuela el president de la Junta d’Andalusia, Juan Manuel Moreno, en la seva primera reunió des del relleu al capdavant de l’Executiu autonòmic andalús.

Felip VI ha saludat Moreno al Saló d’Audiències del Palau i tots dos han posat uns instants davant dels informadors gràfics abans de la seva reunió al despatx del Rei.

L’audiència s’emmarca en els habituals contactes que manté el cap de l’Estat amb els màxims responsables dels governs autonòmics quan arriben a aquest càrrec.

La d’aquest divendres no ha sigut, no obstant, la primera vegada que han coincidit el monarca i Moreno des que aquest va assumir la Presidència andalusa el 18 de gener en substitució de Susana Díaz.

Des d’aleshores, el Rei ha viatjat en dues ocasions a Andalusia i en totes dues ha estat acompanyat pel president de la comunitat.

Dues visites i Fitur

En concret, el 25 de gener va presidir l’acte central del II Fòrum Global de Governs Locals, en què Moreno va reafirmar el seu compromís i el de la seva regió amb el projecte comú d’Espanya davant el separatisme i el populisme.

Notícies relacionades

Tres setmanes després, el 18 de febrer, el Rei va presidir a Còrdova al costat de la reina Letizia l’acte d’entrega de les medalles d’or al mèrit en les belles arts corresponents al 2017.

A més, Moreno, després de la seva presa de possessió, va coincidir per primera vegada amb el Rei el 23 de gener en la inauguració a Madrid de la fira internacional de turisme Fitur.