Quarter General de l'Estat Major de la Defensa

El Rei parla per videoconferència amb la missió a Mali, que va patir un intent d'atemptat la setmana passada

Felip VI també ha contactat amb altres operacions internacionals de les Forces Armades espanyoles

felipevi-rey-visita-ejrcito

felipevi-rey-visita-ejrcito

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El rei Felip VI ha visitat aquest dimarts el Quarter General de l’Estat Major de la Defensa, des d’on ha tingut oportunitat de contactar mitjançant videoconferència amb diverses missions internacionals en les quals participen les Forces Armades espanyoles.

Entre d’altres, el Rei ha pogut conèixer la situació de l’operació d’ensinistrament que els militars espanyols desenvolupen a Mali, on van patir un intent d’atemptat la passada setmana que va ser avortat gràcies a l’actuació dels efectius que realitzaven la vigilància del centre d’ensenyament de Koulikoro.

Felip VI també ha conversat des del Centre de Conducció Estratègica amb el personal desplegat a la missió de l’OTAN a Letònia, a la missió d’assistència a l’Iraq dins de la coalició internacional de lluita contra el terrorisme i de l’operació Atalanta de lluita contra la pirateria a l’oceà Índic.

Trobada amb personal civil i militar

A continuació, el Rei ha tingut una trobada amb personal civil i militar destinat a l’Estat Major de la Defensa, en el qual han participat companys de la seva promoció, i ha mantingut una reunió de treball amb el cap de l’Estat Major de la Defensa, el general Fernando Alejandre, i diferents comandaments i caps d’unitats subordinades.

En aquesta sessió ha pogut conèixer la situació actual de totes les operacions, tant permanents com a l’exterior; de la participació d’Espanya en les diferents organitzacions internacionals; l’organització de l’Estat Major i els plans per fer una estructura de comandaments més eficient; i la situació del planejament de la defensa per al cicle 2019-2024.

Notícies relacionades

L’any 2018, un total de 10.750 militars espanyols van desplegar les missions en què participen les Forces Armades a tot el món, destacant com a fites el desplegament a l’Iraq d’una unitat d’helicòpters de l’Exèrcit de Terra o el comandament de la missió de Mali del gener al novembre.

A més, Espanya va aconseguir fer-se amb el comandament de l’operació Atalanta, que s’instal·larà a la base de Rota a partir del pròxim 29 de març com a conseqüència de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea.

Temes:

Mali Felip VI