TESTIMONI POLÈMIC

Gerard Piqué s'encara amb Enric Millo i defensa públicament Jordi Cuixart

El central blaugrana ha respost Enric Millo acusant-lo de "mentider" i "manipulador"

Piqué ha publicat en el seu compte de Twitter el vídeo en què es veu el president d'Òmnium desconvocant els concentrats davant d'Economia

zentauroepp44628102 gerard pique180904115528

zentauroepp44628102 gerard pique180904115528 / SPORT

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El central del Barça, Gerard Piqué, no ha amagat mai la seva posició respecte al procés independentista a Catalunya i no és la primera vegada que, des que va començar el judici contra els líders independentistes, surt públicament a denunciar la situació dels presos. El 27 de febrer, després de la victòria blaugrana en les semifinals de la Copa del Rei contra el Reial Madrid, Piqué es va queixar de la poca atenció que les televisions espanyoles donaven al judici del procés i va declarar: "Si dediquéssim una mica més de temps al judici dels presos polítics, que és superinjust, en comptes de parlar tant del VAR, potser aniríem millor com a país". Pocs dies més tard, després del segon derbi de la setmana, el central va tornar a aparèixer a la zona mixta afirmant que el judici era injust, ja que "ni hi va haver violència ni van agredir ningú, va ser tot pacífic".

En aquesta ocasió, el central ha sortit en defensa de Jordi Cuixart, contestant un tuit de l’exdelegat del Govern a Catalunya, Enric Millo. Piqué l’ha acusat de mentir i manipular, arran d’un tros de vídeo que Millo va compartir al seu perfil de la xarxa social, en el qual apareix Jordi Cuixart dient "marxaran d’aquí quan nosaltres vulguem", referint-se a la comitiva judicial.

Notícies relacionades

La resposta del blaugrana ha sigut compartir el vídeo sencer, en el qual es veu Cuixart demanant als concentrats davant de la Conselleria d’Economia el 20 de setembre del 2017 que se n’anessin a casa perquè la comitiva pogués sortir. En el vídeo s’aprecia com, malgrat que els manifestants es resisteixen a marxar, el president d’Òmnium Cultural els intenta convèncer perquè li facin cas i deixin que la policia faci el passadís de sortida. "Tu sí que menteixes i manipules els vídeos", ha etzibat Piqué a Millo.

De moment el central ha sigut dels pocs a qui Millo no ha contestat a través Twitter. Després de la seva declaració al Tribunal Suprem dimarts passat, Enric Millo ha rebut nombroses critiques i ha sigut acusat de mentir, sobretot per l’afirmació que els votants van llançar Fairy al terra de les escoles perquè els policies rellisquessin. Com era d’esperar, les respostes, sobretot en clau humorística, no van trigar a arribar, omplint la xarxa social d’acudits i mems. Millo sembla que no s’ho ha pres gaire bé, i ha anat responent a les burles i crítiques fins a arribar al punt d’amenaçarEduard Pujol, el portaveu de Junts per Catalunya al Parlament, de portar-lo davant un tribunal, després que aquest publiqués que "els covards que en el judici farsa parlen del Fairy, haurien d’utilitzar-lo per rentar-se la boca i la mateixa consciència". Millo li va respondre: "L’odi que desprens amb les teves acusacions te l’hauràs d’empassar, si les mantens, quan et toqui defensar-te davant un tribunal".