Millo assegura que policies van caure l'1-O en la "trampa del Fairy"

L'exdelegat del Govern assegura que es va abocar detergent davant de les escoles perquè els agents caiguessin i després colpejar-los

Assegura que concentrats van recórrer a "arts marcials" per atacar les forces de seguretat de l'Estat

zentauroepp47229623 graf8735  madrid  05 02 2019   el ex delegado del gobierno e190305094652

zentauroepp47229623 graf8735 madrid 05 02 2019 el ex delegado del gobierno e190305094652 / Fernando Alvarado

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’exdelegat del Govern, Enric Millo, ha tancat la seva declaració al Suprem amb l’actuació de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil l’1-O i ha assenyalat que en dies posteriors els va visitar per conèixer de primera mà com havien viscut aquella jornada, davant de la qual cosa va sentir "testimonis estremidors" ja que van haver d’afrontar una situació "difícil i complexa", en què van complir el seu deure de manera "exemplar".

 [Seguiu aquí el judici del procés en directe via 'streaming']

"No era gens fàcil, vaig poder veure dits trencats, alguna fractura de cames, una armilla antibales tallada d’extrem a extrem, i això amb una ungla no es pot fer, s’ha d’utilitzar un objecte punxant", ha detallat Millo.

Un agent també li va explicar que havia caigut en la "trampa del Fairy: abocar detergent a l’entrada d’una escola perquè quan els policies entressin, rellisquessin, caiguessin i després els trepitgessin el cap".

Reacció de Marchena

Aquí, el president del tribunal, Manuel Marchena, ha hagut de parar el testimoni davant del murmuri a la sala: "Forma part de la normalitat més absoluta que la declaració del testimoni pugui no agradar... però el que jo els demano si us plau a tots els que estan avui en aquesta sala és que evitin les mostres d’aprovació i desaprovació".

Segons Millo, els agents també van relatar que alguns dels concentrats per entorpir la tasca policial van fer servir "arts marcials" per colpejar-los, també al clatell.

Notícies relacionades

Al contrari, ha negat que dies després a l’1-O demanés disculpes en una entrevista per l’actuació policial: "Res més lluny de la meva voluntat".

Segons el seu parer, es va desnaturalitzar el seu missatge, amb el qual realment es disculpava davant dels ciutadans que van participar l’1-O "enganyats pel seu govern" i es van trobar "una situació totalment desagradable", una cosa que havia d’haver fet Puigdemont, l’"únic responsable" de tot allò.