Obres criticades pel PSC i el PP

Fan malbé el mural d'Olot que relaciona el recolzament al 155 a Catalunya amb 'La manada'

El muntatge mostra la cara del rei Felip VI i la de Sánchez, Rivera, Casado i Abascal

foto 3467866

foto 3467866

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El mural instal·lat a la façana de l’ajuntament d’Olot que relaciona l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya amb l’abús sexual comès a Pamplona por un grup de nois conegut com ‘La manada’ ha aparegut fet malbé aquest dijous després de la polèmica que ha generat.

L’obra, que mostra els rostres del rei i dels polítics Pedro Sánchez, Albert Rivera, Pablo Casado i Santiago Abascal en una reinterpretació del quadre 'La càrrega', de Ramon Casas, ha sigut esquinçada horitzontalment per la part baixa.

El muntatge, una iniciativa d’un col·lectiu artístic local, ha merescut crítiques del PSC i del PP, en aquest últim cas amb exigència a l’alcalde, Josep Maria Corominas (PDECat), que el retiri de la façana de l’edifici consistorial.

Notícies relacionades

Els populars han expressat la seva "indignació" davant d’una obra que qualifiquen de "clarament ofensiva" i han advertit que es reserven "el dret a adoptar les accions que siguin necessàries" si no s’atén la seva petició d’impedir l’exposició del mural.

Les crítiques del PSC coincideixen amb el fet que els seus responsables a Olot es consideren "víctimes" i se senten també "indignats" per barrejar "la polèmica política amb un dels fets més brutals que pot patir un ésser humà: la violació de la seva persona".

Temes:

Olot