Valle de los Caídos

Marlaska s'estranya que no tots els espanyols recolzin l'exhumació de Franco

El ministre de l'Interior insisteix que les restes del dictador no poden estar al costat dels de les seves víctimes

zentauroepp46554575 madrid 15 01 2019  sociedad el ministro de interior fernando190115124941

zentauroepp46554575 madrid 15 01 2019 sociedad el ministro de interior fernando190115124941

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha assegurat aquest dimecres que no arriba a comprendre per què no tots els espanyols estan d’acord a treure les restes de Franco del Valle de los Caídos. "Sembla que algú guanyarà alguna cosa perquè surtin més tard", ha afegit.

Marlaska ha fet aquestes declaracions als periodistes després de la seva visita a l’exposició ‘Onze de març’, un acte organitzat per la Fundació Víctimes del Terrorisme i la del Centre Memorial de Víctimes amb motiu dels atemptats del 2004 a Madrid, dels quals es compleixen 15 anys.

Notícies relacionades

Després d’insistir que les restes del dictador no poden estar al mateix lloc que els de les víctimes de la Guerra Civil, el titular d’Interior no s’explica com alguns no volen que el cos de Franco surti immediatament i "s’arreceren" en els recursos que s’estan presentant contra l’exhumació.

Marlaska va advertir que com abans surtin del Valle de los Caídos aquestes restes "millor per a tothom, per a la nostra ètica pública i per a la cohesió social". Segons el seu parer, l’exhumació beneficiaria "tots els partits i tots els espanyols" i "implicaria evidentment que no hi hagués cap connivència de cap espanyol amb el dictador i amb polítiques totalitàries".