EL FINAL D'ETA

Al·luvió de crítiques a Otegi per elogiar ara Ernest Lluch, assassinat per ETA

«Ja ho podien haver pensat abans», sentencia des del PNB Aitor Esteban

Rivera (Cs) i Zoido (PP) recriminen que el recordi com un defensor del diàleg

zentauroepp45776111 graf2716 bruselas  b lgica   6 11 2018   el coordinador gene181106145545

zentauroepp45776111 graf2716 bruselas b lgica 6 11 2018 el coordinador gene181106145545

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El portaveu del PNB al Congrés dels Diputats, Aitor Esteban, va criticar que el coordinador general d’EH Bildu, Arnaldo Otegi, elogiï ara l’aposta pel diàleg que va fer l’exministre socialista Ernest Lluch, assassinat per ETA a Barcelona l’any 2000.  

Quan se li va preguntar per les declaracions realitzades per Otegi en una entrevista a TV-3, en què assenyala que falten a la política espanyola figures com la d’Ernest Lluch, el dirigent jeltzale va afirmar que Otegi “no s’hi interessarà”. “Estan enfonsats en un mar de contradiccions. Ja ho podien haver pensat abans. ETA va matar i va assassinar moltes persones que bastien ponts i volien el diàleg. M’alegro que hagi canviat d’opinió, però tant de bo hagués sigut molt abans”, va sentenciar.

Notícies relacionades

En la mateixa línia, el president de Ciutadans, Albert Rivera, i l’exministre de l’Interior Juan Ignacio Zoido (PP) van censurar Otegi. “Senyor Otegi: és cert que ens falta Ernest Lluch, i també Fernando Múgica, Miguel Ángel Blanc, Fernando Buesa, Gregorio Ordóñez... No sé si recorda, però estan tots enterrats perquè els vau assassinar els terroristes d’ETA. Molt poca vergonya”, va escriure el líder de Ciutadans, enumerant diversos polítics del PP i del PSOE que van ser víctimes de la banda terrorista.

També Zoido, ministre de l’Interior amb Mariano Rajoy, va criticar Otegi per defensar la figura de Lluch com a home de diàleg “quan va ser assassinat vilment pels terroristes d’ETA”. “No es pot ser més cínic”, va escriure en un missatge en el qual exigia respecte per la memòria del diputat del PSC, ministre de Sanitat i Consum quan governava Felipe González.