EL TAULER CATALÀ

El PDECat decidirà dijous les seves llistes per a les eleccions generals

El partit postconvergent convoca un consell nacional extraordinari i reunirà dimecres l'executiva

Els fidels a l'ala moderada temen quedar apartats de la candidatura

zentauroepp46542650 puigdemont bonvehi190301110459

zentauroepp46542650 puigdemont bonvehi190301110459 / STEPHANIE LECOCQ

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

El PDECat ha convocat per a aquest dijous un consell nacional extraordinari –posterior a l’executiva que es reunirà dimecres– per decidir les llistes de cara a les eleccions generals del 28 d’abril. Una cita carregada de tensió ja que els representants del sector moderat –entre els quals, els actuals diputats Jordi Xuclà i Carles Campuzano, entre d’altres– temen quedar apartats de la composició de la candidatura, malgrat haver sigut proposats per les seves agrupacions, en benefici de perfils més pròxims a la Crida de l’expresident Carles Puigdemont. Així, la llista de Barcelona la podria encapçalar Jordi Sánchez, president de la Crida, seguida per perfils com Míriam Nogueras –vicepreisdenta del PDEcat, fidel a Puigdemont– o Eduard Pujol, també entusiasta de la Crida i ara diputat en el Parlament per Junts per Catalunya.

El PDECat està ultimant un acord amb la Crida per presentar-se de forma conjunta, probablement amb una llista de partit amb incorporacions a proposta de l’expresident sota el paraigua comú de Junts per Catalunya, la marca propietat del partit postconvergent sota la qual es va configurar la candidatura a les eleccions catalanes del 21-D del 2017.

Notícies relacionades

La gestació de la candidatura en el PDEcat ha generat un conflicte notable entre partidaris i detractors de la Crida. L’opció de Campuzano, avalada per la seva agrupació comarcal, de presentar la seva candidatura a encapçalar la llista per Barcelona –tret que la lideri un dels presos independentistes– li ha valgut retrets públics. I aquest dilluns el president del partit a la comarca del Berguedà, Jordi Selga, criticava obertament que noms com Campuzano, Xuclà i l’excoordinadora del partit Marta Pascal estiguin a la llista perquè "han fet la seva professió" de la política. En aquest context, serà la direcció del partit la que farà la seva proposta. Al capdavant, David Bonvehí, que aquest dissabte es va entrevistar amb Puigdemont a Waterloo (Bèlgica). Una direcció en la qual conviuen també els defensors de la identitat del partit i els clarament partidaris de la integració en la Crida.

Pendents també de la Crida

Mentrestant, la Crida de Puigdemont segueix el procés de consulta interna, que acabarà aquest dimarts, per decidir si s’implica en les eleccions generals i si ho fa de la forma més unitària possible. En aquest moment, això equivaldria únicament a un pacte amb el PDECat, ja que tant ERC com la CUP es desmarquen clarament de l’operació. No falten en el moviment de l’expresident els que també rebutgen vincular-se únicament a la postconvergència.