autobús en vigílies del 8-M

#StopFeminazis: HazteOir utilitza la imatge de Hitler per atacar al feminisme abans del 8-M

L'associació ultra demana al PP, Cs i Vox la derogació de les lleis de gènere i normes LGTBI autonòmiques

bus-hazteoir

bus-hazteoir

4
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’associació HazteOir.org ha arrencat un nou autobús contra el "feminisme radical" i per demanar al PP, Ciutadans i Vox la derogació de les lleis de gènere, en concret de la llei de violència masclista del 2004 i de les normes LGTBI autonòmiques. Està previst que recorri diverses ciutats d’Espanya fins al pròxim 8 de març, Dia Internacional de la Dona i de la vaga feminista.

'No és violència masclista. És violència domèstica' és el missatge escollit en aquesta ocasió per HazteOir, que inclou un segon lema: 'Les lleis de gènere discriminen els homes' i esmenta directament els líders del PP, Ciutadans i Vox, i els insta a derogar-les. A més d’aquests missatges, HazteOir utilitza la figura del dictador de l’Alemanya nazi, Adolf Hitler, que apareix dibuixat amb la cara maquillada i amb el símbol feminista a la seva gorra.

La iniciativa, que ha sigut presentada aquest dijous a l’aparcament de l’Estadi Santiago Bernabéu al passeig de la Castellana, finalitzarà durant la jornada del 8M amb l’entrega de firmes ciutadanes –que es recolliran durant aquesta setmana al web wwwhobus.es. S’entregaran a les seus d’aquests tres partits a la capital, on aquest dia està prevista la convocatòria d’una manifestació.

La intenció és que aquest dijous i divendres l’autobús circuli pels carrers de Madrid i que s’acosti a les seus del PP, Ciutadans i Vox. La resta de dies, fins al divendres 8 de març, el vehicle farà "la volta a Espanya", passant per Barcelona, València, Sevilla, Cadis i Pamplona.

Canviar la llei de violència masclista

En declaracions als periodistes, el portaveu de la campanya, Luis Losada, ha justificat el seu llançament en el marc dels comicis generals del pròxim 28 d’abril. "La llei de violència masclista ha suposat una violació del principi d’igualtat i violació del principi de presumpció d’innocència i, desgraciadament, no ha solucionat el problema que pretenia solucionar, que era el nombre de dones mortes en mans de les seves parelles", ha argumentat.

Segons ha dit Losada, la llei orgànica de mesures de protecció integral contra la violència masclista –aprovada el desembre del 2004 i avalada pel Tribunal Constitucional– "no funciona" i "discrimina" els homes. Aquesta norma defineix la violència masclista com la que perpetra un home sobre una dona amb la qual ha tingut una relació de parella o sobre els fills d’ella.

Des d’HazteOir, afirmen que, des de la seva posada en marxa, la mitjana de dones assassinades en mans de les seves parelles o exparelles "ha augmentat". "El que estem demanant és que s’afronti d’una vegada aquesta realitat amb receptes noves perquè la recepta vella ha demostrat que no funciona. Si continuem insistint en les mateixes receptes el resultat serà lamentablement el mateix", ha sentenciat.

"Violència amb axiomes ideològics"

Al seu judici, "hi ha un problema de violència", però "no hi ha una violència amb axiomes ideològics com planteja la llei, que diu que existeix una violència cap a la dones pel fet de ser dones i això és fals. "Hi ha violència cap a les dones, cap als homes, cap als nens, cap a les persones grans...", ha afegit.

D’acord a les dades oficials, des de l’any 2003 un total de 984 dones han sigut assassinades en mans de les seves parelles o exparelles. Preguntat si li consten xifres similars d’assassinats d’homes, Losada ha destacat que "hi ha estadístiques" que reflecteixen que "la xifra d’homes morts en mans de les seves dones o parelles està entorn el 20% de la violència domèstica", que és la que es produeix entre membres del nucli familiar, independentment del vincle.

"Són drames que s’han d’afrontar de manera conjunta, i sense clixés ideològics", ha reblat, insistint en el seu rebuig a la llei de violència masclista. "La llei diu que hi ha una relació de poder de l’home cap a la dona; per a mi és absolutament fals. No observo que les dones siguin ciutadanes de segona classe, ho són en plena capacitat i igualtat, exactament igual que els homes i amb els mateixos drets", ha recalcat.

Per a ell, és "bastant evident que hi ha una discriminació en l’àmbit penal", ja que "la pena si un home maltracta la seva dona és superior a si una dona maltracta un home". "Això clarament viola el principi d’igualtat", ha declarat.

Circulació per Madrid

L’autobús de l’associació podrà circular pels carrers de Madrid d’acord a la normativa municipal, ja que entra dins de la "llibertat d’expressió", segons confirmen fonts de l’ajuntament. No es pot desautoritzar tret que hi hagi "un delicte d’odi molt flagrant" en el missatge, ni tampoc es pot paralitzar de manera cautelar perquè no incompleix l’ordenança de publicitat exterior, ja que no és publicitat comercial.

Notícies relacionades

"S’ha estudiat aquest cas, s’ha estudiat el missatge i dins del marc de la llibertat d’expressió pot circular per Madrid", incideixen aquestes mateixes fonts. En qualsevol cas, apunten que al Govern "li sembla anacrònic", tenint en compte que la campanya es realitzarà en vigílies de la vaga feminista, així com la "quantitat" d’assassinades per violència masclista i casos de maltractament.

El Ministeri de l’Interior va retirar la condició d’utilitat pública a Hazte Oír, però això "no afecta" la posada en marxa d’aquest autobús, ja que la pèrdua d’aquesta denominació no comporta la seva prohibició ni l’exclusió del registre d’associacions; només se suprimeixen els seus beneficis fiscals, segons precisen aquestes fonts municipals.