Conflicte diplomàtic

Espanya es queixa davant del Regne Unit per un projecte urbanístic a Gibraltar

Aquestes edificacions es construirien en terrenys guanyats al mar de forma il·legal per tractar-se d'aigües de sobirania espanyola

undefined45979546 file photo  the spanish flag flies at the gibraltar spain bo181121173912

undefined45979546 file photo the spanish flag flies at the gibraltar spain bo181121173912 / Jon Nazca

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Govern ha enviat una nota verbal a l’ambaixador del Regne Unit a Madrid en la qual es queixa d’un projecte urbanístic a Gibraltar que plantejaria ocupar aigües de sobirania espanyola, i adverteix que podria emprendre accions legals si la construcció viola el dret internacional.

Notícies relacionades

Fonts d’Exteriors han confirmat a Efe l’enviament d’aquesta nota per part del ministeri en la qual, segons expliquen, Espanya al·ludeix a les informacions que s’han publicat sobre la futura construcció de sis torres d’apartaments a la cara est del Penyal. Aquestes edificacions es construirien en terrenys guanyats al mar de forma il·legal per tractar-se d’aigües de sobirania espanyola.

Segons les mateixes fonts, el ministeri, que ja va enviar una nota verbal l’octubre del 2017 sobre aquest tema, adverteix el Regne Unit que la construcció suposa un canvi en l’espai maritimoterrestre definit i, per tant, violaria els principis fonamentals del Dret internacional. Per això Espanya demana en la seva comunicació que es paralitzin les obres de farcit o de construcció sobre espais que no van ser cedits en el tractat d’Utrecht i que, en conseqüència, són de sobirania espanyola.