TRANSFUGUISME ELECTORAL

Clemente es presenta amb Ciutadans contra l'"immobilisme i el sectarisme" del PP

L'expresidenta de les Corts de Castella i Lleó arremet contra el seu anterior partit en la posada de llarg del seu nou projecte per a la Junta

Rivera apadrinarà aquest dimarts la candidatura de Joan Mesquida, exsecretari d'Estat amb Zapatero, per a la presidència de les Balears

GRAF1305. VALLADOLID, 21/02/2019.- La presidenta de las Cortes de Castilla y León, Silvia Clemente, ha anunciado este jueves que deja su cargo y el PP, decepcionada con la dirección actual del partido y su presidente autonómico, Alfonso Fernández Mañueco, quien no tiene palabra, capacidad y carece completamente de liderazgo. EFE/R.García

GRAF1305. VALLADOLID, 21/02/2019.- La presidenta de las Cortes de Castilla y León, Silvia Clemente, ha anunciado este jueves que deja su cargo y el PP, decepcionada con la dirección actual del partido y su presidente autonómico, Alfonso Fernández Mañueco, quien no tiene palabra, capacidad y carece completamente de liderazgo. EFE/R.García / R.García (EFE)

3
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’expresidenta de les Corts de Castella i Lleó i aspirant a candidata de Ciutadans (Cs) per a la presidència de la Junta, Silvia Clemente, ha presentat aquest dilluns el seu projecte "amb humilitat", per convèncer els afiliats, "per sumar" al projecte de Cs contra "l’immobilisme i el sectarisme" del PP i "per governar".

Clemente ha presentat la seva candidatura a la seu autonòmica del partit, junt amb el secretari general de Cs, José Manuel Villegas, que ha reconegut obertament que ésl’opció preferida per la direcció per afrontar les eleccions autonòmiques del 26 de maig, davant la candidatura del diputat per Valladolid Francisco Igea, tot i que ha afegit que seran els afiliats els que elegeixin en primàries.

La candidata ha rebutjat que no pugui encarnar un projecte de regeneració política, perquè ha considerat que ella ha fet passos en aquesta direcció, entre altres coses al trencar amb el PP i manifestar el seu desacord per algunes de les últimes decisions preses pel seu anterior partit en matèria de legislació sobre col·lectius LGTBI, nomenaments sense diàleg i el bloqueig de les comissions d’investigació.

Clemente ha afirmat quel’oferiment de Ciutadans sobre la possible candidatura va arribar arran de dijous passat, no abans, per això ha insistit que la foto que es va publicar d’una reunió amb un dirigent de Ciutadans és una de les que ha mantingut amb tots els partits per a qüestions d’àmbit parlamentari, en aquest cas sobre la proposició de llei de funció pública. 

Aire fresc

També ha afirmat que Castella i Lleó té una "gran oportunitat" per escometre un "canvi de govern" perquè entri "aire fresc" i "superar l’immobilisme  en què està sumida" la comunitat, ja que de no ser així suposaria "una derrota col·lectiva".

"Tot no dura sempre", ha confessat per referir-se a la seva anterior etapa al PP, al Govern autonòmic i a la presidència de les Corts de Castella i Lleó, on sentia "fa temps" que ja no estava donant resposta a la seva inquietud política de "servei públic". "No estava servint els ciutadans", ha resumit.

Per Clemente, els ciutadans actualment "demanen solucions reals" i "no partidismes", per això va assumir fa temps que havia de "buscar un espai" alternatiu per desenvolupar un "projecte de comunitat reformista i liberal", allunyat de l’"immobilisme i el sectarisme" que observa en el seu anterior partit.

La candidata ha donat per fet que, guanyi o perdi les primàries, seguirà a disposició de Ciutadans "per a qualsevol lloc": "Jo el que vull és treballar per Castella i Lleó, és l’únic que m’interessa", ha conclòs.

Enfrontada a Mañueco

Sobre el que s’ha viscut aquests dies, des que dijous va dimitir del seu càrrec de presidenta de les Corts i va abandonar el PP entre dures crítiques al candidat popular a la presidència de la Junta, Alfonso Fernández Mañueco, ha dit que ha rebut "moltíssims missatges" de "regidors i alcaldes de tots els colors polítics" que li han traslladat "molt d’afecte i estima".

La vicesecretària general de Política Social del Partit Popular, Cuca Gamarra, considera que Clemente ha caigut en el "pseudotransfuguisme" al ser avalada per l’Executiva Nacional de Ciutadans per aspirar a la presidència de la Junta. En una entrevista a Servimedia, la tambéalcaldessa de Logronyova qualificar d’"impresentable" el que ha fet Clemente i va passar alloarel president del PP a Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco, a qui l’expopular va criticaramb duresaquan va comunicar la seva decisió. 

Mesquida, a les Balears

Notícies relacionades

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha avançat que aquest dimarts presentarà la candidatura deJoan Mesquida, secretari d’Estat i director general de la Guàrdia Civil i la Policia en el Govern deJosé Luis Rodríguez Zapatero, per a les primàries de Cs a fi d’aspirar a la presidència del Govern de lesBalears.

Així ho ha assenyalat en una entrevista a la cadena COPE, després d’afirmar que el president del Govern,Pedro Sánchez, ataca Ciutadans perquè sap que a aquest partit li estan arribant "molts vots del PSOE". Alguns fins i tot "han estripat elcarnet del PSOEper Sánchez", ha dit abans de referir-se a Mesquida, quees va donar de baixacom a militant fa diversos mesos.