Tensió en el debat sobre l'estat de la ciutat

La portaveu de Ciutadans a Valladolid demana la dimissió de Puente per "mentider, classista i masclista"

Pilar Vicente acredita que havia treballat en una botiga de roba abans d'ingressar en la política

3
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La portaveu del Grup Municipal Ciutadans a l’Ajuntament de Valladolid, Pilar Vicente, ha exhibit aquest dijous un certificat de l’empresa en què va treballar com a responsable d’Expansió i ha tornat a demanar la dimissió de l’alcalde i portaveu de l’Executiva del PSOE, Óscar Puente, per ser "mentider", a més de "classista" i "masclista".

Vicente, en una roda de premsa a la seu de Cs Castella i Lleó, ha exhibit i entregat als mitjans un certificat, amb data de 20 de juny, en què el gerent de l’empresa on va treballar, Textiles Montecid (amb seu a La Cistérniga, Valladolid), "acredita" que va treballar com a "responsable d’Expansió", per això demana ara la dimissió de Puente també per "mentider".

La portaveu de Cs a l’Ajuntament ha reaccionat així al qüestionament sobre la capacitat de gestió de Vicente en el ple sobre l’estat de la ciutat, cosa que va motivar que aquesta abandonés la sessió i demanés la seva rectificació i posterior dimissió per comentaris que va qualificar de "masclistes" i "classistes", exigència a què es va afegir el president de Cs, Albert Rivera.

Vicente ha afirmat que Puente no només va faltar al respecte a la seva persona, sinó també a "milers de val·lisoletans" que "honradament" es dediquen al comerç, un sector "importantíssim" per a la ciutat, no va demanar disculpes, no va dimitir i el que va fer a continuació va ser atacar-la "a títol personal" i posar en dubte la seva experiència professional prèvia abans de fer política.

"Dimarts vam demanar la dimissió de Puente per classista i masclista, avui la demanem per masclista, classista i mentider," ha afegit Vicente.

"El classisme, el masclisme, són valors absolutament contraris, al meu parer, a la persona que ha d’ocupar l’alcaldia de Valladolid", ha assegurat la portaveu del Grup Ciutadans, qui ha insistit en la seva petició de dimissió perquè creu que "no pot continuar tenint a Valladolid als diaris, a les televisions, pels seus comportaments classistes, per la mentida i atacant qui no pensa com ell".

Puente demana proves

Puente no ha donat credibilitat al document i li ha exigit que mostri el "contracte" o la "nòmina" que "acrediten la seva categoria professional". "No ens llepem el dit", li ha etzibat el regidor, que, d’altra banda, ha reconegut la seva "part de culpa" en tota la polèmica generada per "entrar en el joc" de l’oposició.

Notícies relacionades

També ha lamentat que aquest cas s’assembli "cada vegada més" al de l’expresidenta de la Comunitat de Madrid Cristina Cifuentes. "Primer menteix, després m’acusa de coses que no soc i després intenta sortir del pas amb un document firmat per la mateixa empresa", ha apuntat per insistir que "posi el contracte o la nòmina sobre la taula", que són els "únics documents oficials" que poden acreditar la seva categoria professional, "no un paperet que no sabem qui ha firmat", "no ens llepem el dit", ha acabat.

Sobre l’intercannvi de missatges a través de Twitter amb el líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha assegurat que no s’ha posat en contacte amb ell "perquè no el coneix", per confiar, després, que la polèmica es vagi "apagant" en els pròxims dies.