ELECCIONS GENERALS

Arrimadas, sobre el seu salt al Congrés: "Per a Espanya és ara o mai"

Rivera avisa Casado que "la batalla" per fer fora el PSOE del Govern i per poder aplicar l'article 155 a Catalunya "és al Congrés"

zentauroepp47123780 arrimadas190225125955

zentauroepp47123780 arrimadas190225125955 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, ha defensat que el seu salt a la política estatal busca contribuir que Albert Rivera arribi a la presidència del Govern, perquè ha considerat que "per a Espanya és ara o mai".

"No es tracta que jo vagi al Congrés, es tracta que Albert Rivera sigui president i arribem al Govern d’Espanya", ha dit aquest dilluns en una entrevista a RNE, en què ha opinat que quatre anys més de govern socialista recolzat en l’independentisme suposaria un mal irreparable per al país.

Arrimadas ha remarcat que Cs és l’únic partit que mai ha pactat amb els sobiranistes i que sap "perfectament" el que està passant a Catalunya, i davant d’això ha lamentat que el president del Govern, Pedro Sánchez, digui que dialoga amb Catalunya però no li hagi trucat en tota la legislatura, sent cap de l’oposició.

Rivera: "La batalla és al Congrés"

Per la seva banda, Rivera ha assenyalat a Pablo Casado (PP) que "la batalla" per fer fora el PSOE del Govern i per poder aplicar l’article 155 de la Constitució a Catalunya "és al Congrés" i no al Senat, i li ha demanat expressament sumar si amb un escó més després de les eleccions del 28 de maig tenen majoria per fer-ho. En una entrevista a la COPE, el líder taronja ha recalcat que el salt d’Arrimadas al Congrés dels Diputats busca “reforçar” el que necessiten, que és derrotar Sánchez en les generals del 28 d’abril i "governar amb gent" com ella, a qui considera "la dona més preparada de la política espanyola" per la seva trajectòria i la seva valentia. 

Notícies relacionades

Rivera també ha demanat als constitucionalistes "no equivocar-se d’adversari", que no són ells mateixos ni els que defensen "sense embuts" la democràcia, sinó els independentistes, que volen "liquidar" Espanya. En aquest punt, ha assegurat que sent "vergonya com a espanyol" pel fet que el cap de l’Estat "tingui dificultats" per anar a algunes zones del país, com a Catalunya per inaugurar el World Mobile Congress. 

Sobre la coincidència amb Vox en la concentració a la madrilenya plaça de Colón, Rivera ha reiterat que "per defensar la unitat d’Espanya sempre hi he estat i sempre hi seré", i tampoc té "miraments" a coincidir amb altres forces polítiques defensant els gais i les lesbianes. La pregunta no és on era Ciutadans davant d’aquest lema, va dir, sinó "on és el PSOE".