ELECCIONS DEL 28-A

Inés Arrimadas fa el salt a Madrid i serà candidata al Congrés

"Seria un acte de justícia poètica que Albert Rivera sigui el pròxim president del Govern. M'hi deixaré la pell", anuncia l'exlíder de l'oposició a Catalunya

slzjxcgdpgkz6nr2gk5ef61100 / periodico

2
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre / Olga Pereda

Inés Arrimadas farà el salt del Parlament al Congrés dels Diputats. L’actual cap de l’oposició a Catalunya serà candidata de Ciutadans per Ciutadans Barcelona en les eleccions del pròxim 28-A, segons ha pogut saber aquest diari. La seva substituta al Parlament al capdavant del grup parlamentari serà Lorena Roldán.

El salt d’Arrimadas de Barcelona a Madrid era una possibilitat sobre la qual s’havia anat especulant, tot i que des de la formació taronja ni es confirmava ni es desmentia la notícia. 

Aquest migdia el president de Ciutadans, Albert Rivera, i Arrimadas han celebrat un acte del partit a la plaça de la Villa de Madrid, on ho han anunciat de forma oficial. 

Després d’explicar part de la seva biografia personal, Inés Arrimadas ha assegurat que, per a ella, seria un acte de "justícia poètica" que el pròxim president del Govern fos Rivera. Ha anunciat que pensa deixar-se la pell en l’intent, així que assumeix aquest “repte històric” presentant-se –via primàries a Ciutadans– al Congrés dels Diputats com a número u per la llista de Barcelona, un escó des del qual pensa continuar defensant el constitucionalisme a Catalunya. “Ha arribat el moment –va assegurar– de treure Pedro Sánchez de la Moncloa. ¿Us imagineu Sánchez quatre anys més governant amb els separatistes? Quin negre futur per als demòcrates”, informa Olga Pereda.

"Un pas al davant"

Rebuda amb aplaudiments i crits de visca a la castissa plaça de la Villa –en plena part central de Madrid, a l’edifici que fa temps allotjava l’ajuntament– Arrimadas ha subratllat que lluitar per guanyar el poder al Congrés és “l’única manera” que a Catalunya venci el constitucionalisme. La decisió ha sigut –ha insistit– difícil, però l’ha pres perquè és hora “de fer un pas al davant”.

Notícies relacionades

L’excap de l’oposició al Parlament ha començat el seu discurs explicant al públic “una història”. La història d’algú que va néixer en democràcia, el 1981 a Jerez de la Frontera, en el si d’una família “treballadora”. “La meva mare va deixar d’estudiar quan tenia 14 anys perquè havia de cuidar els seus germans. Jo vaig tenir la sort d’estudiar. I fer-ho també a Europa amb una beca Erasmus. Després, vaig complir un somni: viure a Barcelona. El que no sabia llavors és que a Catalunya et posen multes si no retoles en català. Tampoc sabia que en els mitjans de comunicació es parla d’Espanya com d’un país estranger ni que a les escoles s’ensenya a odiar Espanya”.

Dards contra Sánchez

Arrimadas ha destacat el problema que suposa el nacionalisme a Catalunya. No només ha llançat dards contra Torra, Puigdemont i Rufián, sinó també contra l’actual president del Govern. “¿Amb quina Catalunya vol dialogar Pedro Sánchez? En vuit mesos a mi no m’ha trucat ni una vegada”, va criticar. Segons la seva opinió, tant els “descontrolats” partits separatistes com l’Executiu socialista han deixat “menystinguts i abandonats els catalans”.“Els espanyols no ens mereixem que ens diguin fatxes per treure la bandera del nostre país”, va exclamar mentre el públic que va omplir la plaça enarborava les banderes espanyoles i de la Unió Europea.