COMICIS DEL 28-A

Ciutadans sospesa que Arrimadas es presenti a les generals

Fonts del partit taronja asseguren que és una "possibilitat", però que encara no hi ha una decisió presa

zentauroepp47003469 arrimadas190222112923

zentauroepp47003469 arrimadas190222112923 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ciutadans està sospesant que la líder del partit a Catalunya, Inés Arrimadas, es presenti a les eleccions generals com a número 1 de la llista per Barcelona, amb la qual cosa faria el salt del Parlament al Congrés dels Diputats.

Segons han explicat fonts del partit taronja a EL PERIÓDICO, es tracta d’una "possibilitat", però matisen que encara no hi ha cap "decisió presa" per cap de les dues parts.

El partit fa diverses setmanes que nega, a preguntes d’aquest diari, que Arrimadas deixi el Parlament per fer el salt al Congrés. El secretari general, José Manuel Villegas, ho va negar de manera rotunda el dia 6 a aquest diari. "No despullaré un sant per vestir-ne un altre", va declarar a la pregunta directa de si Arrimadas faria tàndem amb Rivera a les generals. Es referia a Catalunya i va remarcar la dificultat de buscar una persona que la substitueixi.

Ahir mateix, Villegas va assegurar que la possibilitat que Arrimadas es presentés a les generals "no està sobre la taula". Sobre si Villegas va mentir, les mateixes fonts sostenen que no, perquè va respondre a la pregunta de si la líder a Catalunya es presentaria com a número dos de la llista per Madrid, darrere d’Albert Rivera.

La prioritat, Catalunya

El secretari general també va posar de relleu el "paper fonamental" que Arrimadas està complint a Catalunya. "La prioritat de Ciutadans i de la mateixa Inés Arrimadas és Catalunya i, per tant, continua treballant per solucionar el problema que té Espanya, que és Catalunya, i continuar liderant els catalans que volem continuar sent catalans, espanyols i europeus", va afegir. Les fonts consultades afirmen que aquesta funció d’Arrimadas és compatible tant des del Parlament com des del Congrés com a diputada per Barcelona.

En tot cas, en el partit taronja es remeten a les declaracions d’ahir del seu líder, Albert Rivera, a Màlaga, en què va enaltir la líder de l’oposició a Catalunya, però va remarcar que ell no tria els candidats.

"Per mi és, sens dubte, la dona més important, més valenta i més preparada de la política espanyola", motiu pel qual "ha guanyat les eleccions a Catalunya", va dir Rivera als periodistes al ser preguntat sobre la possibilitat que Arrimadas vagi en alguna candidatura al Congrés.

Notícies relacionades

Després de recordar que les primàries de Cs se celebren el 9 de març i "aquestes decisions són de cadascun dels candidats", ha destacat la vàlua d’Arrimadas, que és la portaveu nacional de l’executiva de la formació taronja.

Sigui com fos, Rivera i Arrimadas coincidiran demà dissabte en un acte electoral a Madrid, tal com va anunciar el mateix líder del partit en un tuit. "Em fa molta il·lusió compartir aquest acte dissabte a la plaça de la Villa de Madrid amb Inés Arrimadas", va apuntar.