judici al procés

El tribunal del procés ajorna a dimecres la declaració de Rajoy

La sessió de dimarts es destinarà als dos acusats que falten per declarar: Jordi Cuixart i Carme Forcadell

L'expresident del govern i la resta de polítics citats com a testimonis compareixeran entre dimecres i dijous

zentauroepp46934289 graf5767 madrid  12 02 2019   el presidente del tribunal y p190212114758

zentauroepp46934289 graf5767 madrid 12 02 2019 el presidente del tribunal y p190212114758 / Emilio Naranjo

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

El tribunal del procés ha dictat una nova providència en què acumula entre dimecres i dijous de la setmana que ve tots els testimonis que havia citat des de dimarts, per poder destinar la primera sessió de la setmana a prendre declaració als dos acusats que encara no han comparegut davant la Sala: el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell. Aquesta decisió suposa que la declaració de l’expresident del Govern Mariano Rajoy s’hagi traslladat de dimarts a dimecres.

El tribunal que presideix Manuel Marchena va procedir a citar els polítics esmentats com a testimonis abans que acabessin les declaracions dels 12 acusats, confiant que acabarien aquest dijous. No obstant, després de comprovar la durada que va tenir, per exemple, la de l’expresident de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) Jordi Sànchez, que es va prolongar unes cinc hores, res fa pensar que la de Cuixart no es prolongui tant, per la qual cosa la primera idea de citar-los a les 9.30 del dia 26 i prendre declaració després als testimonis era massa optimista. 

Notícies relacionades

Aquell dia el primer testimoni, el diputat d’ERC Joan Tardà, estava citat a les 10 hores, així que era clar que hauria d’esperar. Finalment compareixerà dimecres, dia 27. El seguiran el president del Parlament, Roger Torrent, l’expresident de la Generalitat Artur Mas, l’exvicepresidenta del Govern Soraya Sáenz de Santamaría i l’exministre d’Hisenda Cristóbal Montoro. Aquell mateix dia a la tarda, Rajoy inaugurarà el torn de declaracions. El seguiran Marta Pascal, Núria de Gispert, Eulàlia Reguant i Antonio Baños.

El dia 28, el primer a declarar serà el ‘lehendakari’, Iñigo Urkullu. Després ho faran el diputat d’ERC Gabriel Rufián, l’ex secretari general de Podem a Catalunya Albano Dante Fachin, l’expresident del Parlament Ernest Benach i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Ja a la tarda li arribarà el torn a l’exministre de l’Interior Juan Ignacio Zoido i l’exdiputatd’En Comú Podem Xavier Domènech, entre d’altres. Després, Josep Ginesta, Francesc Iglesias i Adrià Comella.