CONSELL DE MINISTRES

El Govern qualifica d'«insensatesa» el viatge d'Arrimadas a Waterloo

Celaá acusa la líder de Cs a Catalunya d'"ajudar a internacionalitzar" el conflicte territorial

El PP també carrega contra el viatge de la dirigent taronja, que qualifica de "barbaritat"

jcarbo47065378 consejo ministros celaa ribera190222134734

jcarbo47065378 consejo ministros celaa ribera190222134734

2
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

El primer que ha fet aquest divendres en la seva compareixença posterior al Consell de Ministres la portaveu del Govern central, Isabel Celaá, ha sigut carregar contra l’oposició. Sobretot contra Ciutadans, pel viatge del seu líder a Catalunya, Inés Arrimadas, a la localitat belga de Waterloo, on resideix Carles Puigdemont, fugit de la justícia. Però Celaá també ha criticat Podem, en qui ha dipositat part de la responsabilitat dels desnonaments que s’han dut a terme aquest matí a Madrid, al votar els morats en contra deldecret de vivenda. I, per descomptat, el PP, per les seves "insídies", i l’independentisme, a causa de les "falsedats” del seu "relat". Pura precampanya. 

Abans fins i tot de detallar els assumptes que havia abordat el Govern en la seva reunió setmanal, la portaveu i ministra d’Educació ha dit: "Ara que el Tribunal Suprem està fent la seva tasca, no és assenyat anar a Waterloo per insistir en una política de confrontació que només beneficia els més radicals. Que els que defensen l’acció de la justícia espanyola ajudin a internacionalitzar la tensió i el mal causat per l’independentisme és una insensatesa. El Govern continua defensant l’ordre constitucional. Diàleg i llei, com vam dir des del primer dia".

Els atacs al viatge d’Arrimadas, que diumenge anirà a Waterloo acompanyada d’altres diputats de Cs per recordar a Puigdemont que "la república no existeix i que no és president de res", no han arribat només del Govern central. El PP ha fet servir arguments semblants al de l’Executiu per retreure la visita a la dirigent taronja."Està legitimant un pròfug de la justícia, donant-li categoria d’interlocutor. És una barbaritat, un despropòsit", ha assenyalat el líder dels conservadors a Catalunya, Alejandro Fernández.

La "quimera” independentista

Notícies relacionades

Ara que s’ha vist forçat a avançar eleccions després que ERC i el PDECat votessin en contra delsPressupostos,  igual que el PP i Cs, el Govern central es vol situar clarament enfront de l’independentisme i la dreta, que insisteix en l’aplicació de l’article 155 de la Constitució. "Les forces independentistes no han aconseguit cap de les seves exigències anticonstitucionals. I la resta de forces saben que no es pot aspirar a una aplicació punitiva de la llei davant dels que no pensen igual. No es pot aplicar una llei de manera il·legal, ni la justícia de manera injusta", ha explicat Celaá, per qui la vaga de dijous passat a Catalunya, convocada pel separatisme i secundada per la Generalitat, va ser un fracàs, perquè "no van poder parar” la comunitat autònoma. En aquest sentit, la ministra ha demanat a "les autoritats catalanes” que "surtin de la quimera".

Però la porta al diàleg continua oberta. "Cal treballar en política, dins de la llei i la Constitució", ha conclòs la portaveu de l’Executiu.