després de la carta de Parolin al Govern

Els bisbes: que l'Església no s'oposi a l'exhumació de Franco no és recolzar-la

Argüello assenyala que les autoritats judicials "dirimeixin" la decisió, hi hagi o no acord amb la família

El prior del Valle de los Caídos acatarà la decisió dels tribunals i no del Govern

franquistas-tumba-franco

franquistas-tumba-franco

1
Es llegeix en minuts
EFE

"És diferent dir que l’Església no s’hi oposa a dir que recolza l’exhumació" de Franco, ha advertit aquest dijous el secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola, Luis Argüello.

El mandatari dels bisbes ha fet aquestes declaracions un dia després que el secretari d’Estat del Vaticà, el cardenal Pietro Parolin, escrigués una carta a la vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, en què reiterava que el Vaticà no s’oposa a l’exhumació" del dictador.

Argüello ha insistit, en una entrevista a la COPE, que l’Església no s’oposa a l’exhumació "si es compleix l’ordenament jurídic".

En el cas que les autoritats judicials "dirimeixin" la decisió, i hi hagi o no acord amb la família Franco, l’Església no s’oposarà a l’exhumació, ha continuat el secretari general de la Conferència Episcopal.

El prior, amb els tribunals

Notícies relacionades

El prior del Valle de los Caídos, Santiago Cantera, ha assegurat que la comunitat benedictina del Valle de los Caídos acatarà la decisió de l’autoritat civil sobre l’exhumació de les restes de Francisco Franco, que "en aquest cas", segons indica, correspon als tribunals i no al Govern.

"La comunitat benedictina respectarà la decisió de l’autoritat civil que en aquest cas no és el poder executiu, sinó l’autoritat judicial, com va recordar el Tribunal Suprem, ja que existeix el dret a recórrer i a sol·licitar la tutela judicial", ha explicat Cantera.