Fons reservats

El jutge del 'cas Villarejo' torna a citar Bárcenas per l'espionatge en l'operació Kitchen

S'investiguen delictes de malversació, prevaricació, suborn, robatori i violació de domicili

rjulve28435081 madrid 23 01 2015   politica luis barcenas acude por primera170501181404

rjulve28435081 madrid 23 01 2015 politica luis barcenas acude por primera170501181404

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El titular del Jutjat Central d’Instrucció número 6 de l’Audiència Nacional, Manuel García Castellón, ha tornar a citar aquest dijous a declarar l’extresorer del PP Luis Bárcenas en relació ambl’operació Kitchen, segons han informat fonts jurídiques.

Bárcenas i la seva dona, Rosalía Iglesiasja van comparèixer davant del jutge el passat 16 de gener en relació amb aquesta operació en què hauria participat el comissari jubilat i actualment en presó provisional José Manuel Villarejo i pel qual s’hauria pagat amb fons reservats el xofer del matrimoni, Sergio Ríos, perquè li sostragués informació sensible del partit que obrava en el seu poder.

De fet, tots dos s’han personat com aperjudicats en aquesta peça secreta del ‘cas Tàndem’, com a víctimes d’aquest presumpte robatori d’informació que, segons va declarar el mateix Bárcenas, va poder escometre el xofer en almenys tres moments en què va tenir accés a documentació, ja que li va ser encomanat que la traslladés.

A més, Bárcenas i Iglesias van declarar sobre aquest mateix tema davant d’un altre jutge de l’Audiència Nacional, José de la Mata, que investiga el presumpte finançament irregular del Partit Popular a partir de les anotacions de l’extresorer i que està interessat a conèixer quina informació se li va sostreure, per si és rellevant per a la seva causa.

Altres acusats

Notícies relacionades

Kitchen, no obstant, no només afecta el xofer i Villarejo, ja que a la peça hi consten com a investigats diversos comandaments policials pel seu presumpte grau d’implicació o coneixement d’aquell dispositiu. Entre ells hi ha el llavors director Adjunt Operatiu de la Policia Nacional, Eugenio Pino; el que era responsable de la Unitat Central de Recolzament Operatiu Enrique García Castaño i el també comissari Andrés Gómez Gordo, considerat una persona pròxima a l’ex secretària general del PP María Dolores de Cospedal.

El jutge investiga en aquesta peça delictes de malversació, prevaricació, suborn, robatori i violació de domicili, en relació amb la vivenda familiar de Luis Bárcenas, que va ser assaltada el 2013 per un home disfressat de capellà que, a punta de pistola, va demanar a la seva dona, el seu fill i la seva empleada de la llar que li donessin documents.