Senador autonòmic andalús

Alcaraz pren possessió del seu escó al Senat com a primer parlamentari nacional de Vox

En la seva primera intervenció va explicar que ha 'fitxat' pel partit de Santiago Abascal per "obligació moral"

alcaraz

alcaraz

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El primer parlamentari nacional de VoxFrancisco José Alcaraz, prendrà aquest dimarts possessió del seu escó al Senat prometent o jurant el càrrec davant del president de la Cambra, Pío García-Escudero, a l’inici del Ple de la Cambra Alta.

Alcaraz ja va presentar dilluns de la setmana passada la credencial que el reconeix com a senador autonòmic per Andalusia i, després de prendre possessió del càrrec, passarà a formar part del Grup Mixt, en què s’inscriuen els partits sense prou escons per formar grup propi.

En aquest moment, el Mixt agrupadotze parlamentaris de set formacions: quatre de Ciutadans, dos de Compromís i un, respectivament, de Fòrum Astúries, EH Bildu, Nova Canàries, Agrupació Socialista de La Gomera i UPN, a més d’una senadora independent (va pertànyer a Podem).

Senador del Parlament andalús

Francisco José Alcaraz, que va ser president i portaveu de l’Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) entre el 2004 i el 2008, i president i fundador de l’Associació Veus Contra el Terrorisme, va ser designat senador pel Parlament d’Andalusia amb el suport del PP, Cs i Vox.

En la seva primera intervenció després que Vox anunciés el seu nomenament, Alcaraz va explicar que havia ‘fitxat’ per la formació liderada per Santiago Abascal per "obligació moral" i amb la intenció de "frenar ETA, els separatistes i l’extrema esquerra, que volen trencar Espanya".

Notícies relacionades

Alcaraz va ser elegit en el primer Ple ordinari de la Cambra andalusa junt amb els altres vuit senadors en representació d’Andalusia: tres del PSOE, dos del PP, dos de Ciutadans i un d’Endavant Andalusia.

Tots ells s’incorporaran al Senat aquesta setmana; es tracta delssocialistes  Miguel Ángel Vázquez, Marisa Bustinduy i José Muñoz; els populars Javier Arenas i Teresa Ruiz-Sillero; els membres de Cs Francisco Carrillo i Mar Hormigo; per Endavant Andalusia arribarà al Senat Esperanza Gómez i per Vox, Alcaraz.