fins a quatre anys de presó

El PSOE mantindrà l'acusació per als presumptes espies del govern d'Aguirre a Madrid

L'informe final de la sol·licitud no canvia malgrat que en la prova testifical s'hagin revelat noves dades

GRAF8926  MADRID  23 03 2018 -La expresidenta de la Comunidad de Madrid  Esperanza Aguirre  durante su comparecencia en la comision de corrupcion de la Asamblea de Madrid  en la que ha asegurado que no hizo  tramaps  en sus 35 anos de trayectoria politica y ha recalcado que ya ha asumido  su responsabilidad  dimitiendo de todos sus cargos  EFE  Emilio Naranjo

GRAF8926 MADRID 23 03 2018 -La expresidenta de la Comunidad de Madrid Esperanza Aguirre durante su comparecencia en la comision de corrupcion de la Asamblea de Madrid en la que ha asegurado que no hizo tramaps en sus 35 anos de trayectoria politica y ha recalcado que ya ha asumido su responsabilidad dimitiendo de todos sus cargos EFE Emilio Naranjo / Emilio Naranjo (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’acusació que exerceix el PSOE en el judici dels presumptes espies que van realitzar vigilàncies durant el Govern d’Esperanza Aguirrevigilàncies el 2008 mantindrà en el seu informe final la sol·licitud de fins a quatre anys de presó per als sis acusats per la comissió d’un delicte de malversació de cabals públics.

La Secció Cinquena de l’Audiència Provincial de Madrid ha conclòs aquest divendres la prova pericial. En la jornada, una pèrit ha exposat que de tres comunicats de seguiments no va poder concloure que José Manuel Pinto en fos l’autor. En dos dels documents ho va descartar i en un altre no era concloent el seu cos cal·ligràfic.

Les parts del procés exposaran el pròxim dilluns els seus informes finals, i s’acabarà la vista amb l’últim torn de paraula dels processats. Segons han avançat, els socialistes preveuen mantenir la seva acusació en la qual demanen entre dos i quatre anys de presó.

La pena més altala reclamen per a l'exdirector de Seguretat de la Comunitat de Madrid Sergio Gamón.Sergio GamónEls socialistes també sol·liciten que se l’inhabiliti per exercir un càrrec públic durant vuit anys.

Noves dades descobertes

La sol·licitud es manté malgrat que en la prova testifical s’hagin revelat noves dades que implicarien elsexcomissaris de l’UDEF que van instruir la causa. L’excomissari Jaime BarradoBarrado va afirmar en la seva declaració que es va negar a rectificar un informe atapeït de "falsedats" a instàncies del cap de la Unitat de la UDEF, Juan Luis Olivera. "No em fiava ni de Moix ni d’Olivera", va dir.

Després d’això, la Sala va anunciar que en sentència deduirà un testimoni per aquestes dades perquè s’obri una nova investigació que depuri responsabilitats en aquesta presumpta prevaricació d’ex alts comandaments policials.

Notícies relacionades

El lletrat de la Comunitat de Madrid anunciarà aquest dilluns si manté la seva acusació de multa fins a 18.000 euros i inhabilitació. L’advocat de José Oreja, José Antonio Coronado i José Manuel Pinto demanarà en el seu informe la nul·litat de tot el procés penal a l’estar viciat per la teoria de l’arbre contaminat, ja que creu que l’informe de què va parlar Barrado podria afectar la nul·litat de tota la causa.

En la seva declaració, el guàrdia civil José Oreja va sostenir que "els veritables responsables eren els detectius", afirmant que tot era "un muntatge" de les clavegueres policials. Malgrat això, la presidenta del tribunal ha provat d’evitar que es parlés més enllà del delicte de malversació objecte del procediment.