CAMÍ DE LES URNES

Iceta: "Sánchez demostra que ni s'aferra al càrrec ni se supedita a l'independentisme"

El líder del PSC carrega contra la "pinça" de les dretes i ERC i el PDECat

zentauroepp46005294 graf5128 barcelona 24 11 2018   el primer secretario del psc181124130811

zentauroepp46005294 graf5128 barcelona 24 11 2018 el primer secretario del psc181124130811 / Andreu Dalmau

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Miquel Iceta ha aplaudit la decisió de Pedro Sánchez de convocar eleccions per al 28 d’abril. "Amb una sola decisió el president del Govern ha demostrat que ni s’aferra al càrrec ni està supeditat a l’independentisme", ha assenyalat el líder del PSC, abans d’acusar la "pinça" de les dretes i els independentistes d’haver precipitat l’avançament electoral. Una idea que s’entreveu com un dels pilars d’una campanya electoral en la que tot apunta que Meritxell Batet repetirà com a candidata del PSCMeritxell Batet.

Notícies relacionades

"O diàleg i progressos o crispació i retrocés", ha apuntat Iceta, en una frase que també apunta a eslògan electoral. Iceta ha reflexionat que "un govern quan no pot aprovar els pressupostos ha de convocar eleccions", en un dard a l’Executiu de Quim Torra.  El primer secretari dels socialistes catalans ha volgut deixar clar que la convocatòria electoral no ha sigut fruit de la manifestació fallida del PP, Cs i Vox si no de la caiguda dels pressupostos. 

El PSC obrirà dilluns el procés d’elecció de candidat, tot i que hi ha pocs dubtes que Batet tornarà a comandar la llista del PSC. La ministra, l’aposta per succeirCarme Chacón en aquella repetició electoral del 26-J, s’ha consolidat en el seu partit, especialment des que Sánchez (el seu gran valedor) va apostar per ella per a la cartera de Política Territorial i Funció Pública.