Denúncia

Ressorgeix la polèmica per maniobres militars al parc de Collserola

La CUP denuncia que els militars porten "armes llargues" en una zona amb vivendes i escoles

zentauroepp16992746 maniobras190215103152

zentauroepp16992746 maniobras190215103152 / MTOURBIKE

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tornen les queixes per maniobres militars alparc de Collserola de Barcelona. Aquesta vegada, a més de protestes de veïns a través de les xarxes, el rebuig també ha vingut de la mà de la CUP, que aquest dijous a la tarda ha denunciat la presència de l’Exèrcit, en entrenaments "amb armes llargues" en una zona "amb vivendes, centres mèdics i escoles".

La formació al·ludeix a una possible vulneració d’una resolució de l’assemblea del Consorci del parc de Collserola en la qual, expliquen, tant l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) com el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola instaven el 2016 al Ministeri de Defensa a no permetre la presència de militars a la zona, ja que el parc "ha de tenir altres usos", una resolució que va ser recorreguda per Defensa.

La presència de l’Exèrcit de Terra al Parc Natural de Collserola per fer exercicis va ser acceptada per la Diputació de Barcelona el 2016.

Notícies relacionades

En el 2017, la Comissió Europea va aclarir que les maniobres militars en espai protegits per la Xarxa Natura 2000 no estan prohibides per norma europea com a tals, però els Estats membre sí que "estan obligats a evitar el deteriorament dels hàbitats naturals d’aquests espais, així com de pertorbacions significatives de les espècies per a la protecció de les quals es van declarar com a parcs naturals". Va ser una resposta del comissari de Medi Ambient, Karmenu Vella, a a una pregunta parlamentària dels eurodiputats d’ERC, Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé.

Els dos eurodiputats catalans van denunciar les maniobres militars, incloses pràctiques de tir i llançament de material explosiu, en entorns protegits com l’Espai d’Interès Nacional de les Gavarres, el Parc Natural de l’Albera o el Parc Natural de Collserola, tots ells dins de la Xarxa Natura 2000.

Temes:

CUP Catalunya