A CATALUNYA

Cs i el PPC desconvoquen la manifestació contra Sánchez d'aquest diumenge a Barcelona

L'avanç electoral obliga a suspendre la cita que exigia comicis "immediats", perquè "ja no té sentit"

fcasals46903224 right wing protesters wave spanish flags during a demonstrat190210123443

fcasals46903224 right wing protesters wave spanish flags during a demonstrat190210123443 / PIERRE-PHILIPPE MARCOU

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ciutadans i el PPC han decidit desconvocar la manifestació convocada per a aquest diumenge a Barcelona, segons han explicat fonts dels dos partits.

El motiu de la convocatòria era emular la fotografia de diumenge passat a Madrid, on la triple dreta va sortir al carrer en defensa de la Constitució i per exigir la convocatòria d’eleccions generals. Uns comicis que han sigut finalment anunciats pel president del Govern, Pedro Sánchez, per al28 d’abril i que han fet recular els impulsors perquè "no té sentit convocar una cosa que ja està aconseguida".

La cita havia sigut recolzada també per Vox, segons van explicar aquest dijous fonts de la formació. El líder del partit ultra, Santiago Abascal, ha celebrat el final de la legislatura "infame" i ha asseverat que Espanya hagi demostrat, "una altra vegada", que "ha sigut més forta que els seus enemics". De fet, ha acompanyat el seu missatge amb imatges de la concentració madrilenya.

Els populars catalans han afirmat que l’avanç electoral és una "oportunitat perquè el Govern depengui només dels espanyols i no dels populistes i separatistes". "Hem sigut responsables que aquesta submissió [a l’independentisme] s’aturés. Si no hagués sigut per nosaltres, hi hauria Pressupostos. Si no hagués sigut per nosaltres, aquests PGE haurien tingut la contrapartida de l’autodeterminació de Catalunya", ha avisat Pablo Casado

El líder dels taronges, Albert Rivera, ha aplaudit que s’hagi acabat "l’escapada de Sánchez". "Podrem anar finalment a votar un nou president i una nova majoria", ha etzibat. Per la seva banda, la dirigent catalana, Inés Arrimadas, ha assegurat que Sánchez ha pronunciat un "anunci míting ple de falsedats" amb "una tímida crítica als partits separatistes". 

Notícies relacionades

També l’han desconvocat les entitats que donaven recolzament a la iniciativa. Des d’'Espanya i Catalans' han emès un comunicat en què asseguren que la concentració a Madrid i l’avís de celebració a Barcelona "han sigut factors determinants a l’hora d’exigir l’esmentada convocatòria electoral, per la qual cosa se senten satisfets i saciats amb la feina feta". Tot i així, creuen que "el separatisme no cessarà en els seus intents desestabilitzadors i no comprendrà el pes de la llei en les decisions judicials", per la qual cosa tornaran als carrers "en el moment oportú".

A la manifestació també s’hi havien sumat DCIDE, UPyD, Asamblea Nacional de Tabarnia, Aixeca't-Levántate, Hazteoir, Convivencia Cívica Catalana, Asociación por la Tolerancia, Catalanes por la Ley, España Generosa, España Responde, Foto España, Hablamos Español, Impulso Ciudadano, Los de Artós, Profesores por el Bilingüismo, Salimos por la Unión, Somatemps, Somos Tabarnia i Denaes, entre d’altres. 

Temes:

Ciutadans PPC Vox