La declaració d'Oriol Junqueras, en 10 frases

El líder d'ERC assegura que se sent com "un pres polític" i avisa que "posar la gent a la presó" no arreglarà res

140219 juicio junqueras16-9 ep / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

L’exvicepresident de la Generalitat i líder d’ERC, Oriol Junqueras, està declarant aquest dijous davant del Tribunal Suprem. [Segueix el judici del procés en directe.]

Aquestes han sigut les frases més rellevants de la seva declaració.

1. "Les urnes acostumen a ser una solució, no l’única però sí imprescindible per a una solució. Votar no és delicte, impedir-ho per la força sí que ho és".

2. "Si poso massa passió en les meves intervencions s’ha d’entendre. Porto un any i mig sense parlar i a mi m’agrada expressar-me".

3. "No hi ha cap dubte que la reivindicació que la societat traslladava als seus representants polítics era una pretensió molt rellevant d’una part molt significativa i era pacífica. Això no es resol posant la gent a la presó".

4. "És tremend [que les acusacions diguin que perseguir la independència sigui delicte], perseguir la independència de Catalunya és legítim. ¿On està escrit que treballar per la independència de Catalunya sigui un delicte?"

5. "Davant l’evidència que l’independentisme es convertia en una proposta majoritària en la societat catalana, el que s’havia considerat vàlid perquè era minoritari, ara començava a tractar-se com a prohibit i que s’havia d’evitar tant sí com no".

6. "Absolutament res del que hem fet és delicte i dels delictes que se’ns acusen no n’hem comès ni un"

7. "M’agradaria que ningú ens tingués com a enemics, com molta gent ens tracta. No som enemics de ningú ni de res"

8. "Em considero un pres polític"

Notícies relacionades

9. "Se m’acusa per les meves idees i no pels fets. És un judici polític. Em dec als meus votants i no respondré a les acusacions". 

10. "Sempre es nega el diàleg. La cadira de davant sempre està buida"