COMPTES PÚBLICS

Podem demana convocar eleccions davant de la debilitat del Govern

La portaveu morada al Congrés, Irene Montero, assenyala el "límit clar que té el PSOE per governar en solitari"

El coordinador federal d'IU, Alberto Garzón, es distancia dels de Iglesias i aposta per continuar la legislatura

org jlr09432

org jlr09432 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Els Pressupostos pels quals tant va lluitarUnits Podem amb el Govern de Pedro Sánchez no han superat el primer tràmit parlamentari.  Amb la majoria que va permetre la moció de censura fragmentada, la número dos de Podem, Irene Montero, ha deixat clar la inestabilitat del’Executiu socialista: "Ha quedat en evidència el límit clar que té el PSOE per governar en solitari". Després d’aquesta anàlisi de la ruptura produïda entre Sánchez i els partits independentistes, Montero ha assegurat que "al Govern no li quedarà cap altre remei" que avançar les eleccions generals. 

La data triada per celebrar els comicis és una incògnita. De moment, el 14 d’abril o el 28 d’abril són els dies que més sonen per posar les urnes. No obstant, la líder morada ha preferit no donar la seva opinió sobre aquestes opcions i ha assenyalat que és Sánchez qui ha de prendre la decisió: "El president convocarà eleccions quan més li convingui a ell i al PSOE". 

Notícies relacionades

Sigui quin sigui el moment triat, Montero ha assenyalat que estaran preparats: "Estem preparats perquè l’Espanya feminista, fraterna i democràtica guanyi les eleccions generals". En aquest sentit, ha reivindicat la necessitat de construir, després dels comicis, un Govern "sòlid que sigui capaç de no cedir davant de les pressions dels reaccionaris": 

Per la seva banda, el coordinador federald’IU, Alberto Garzón, s’ha desmarcat de la posició dels seus companys de coalició i ha apostat per continuar la legislatura per tirar endavant les mesures acordades entre Sánchez i Iglesias a l’octubre. "La nostra opció és que no hi hagi eleccions anticipades. Tot i que poguessin caure els Pressupostos, hi ha molts motius per continuar amb l’activitat legislativa", ha sentenciat als passadissos del Congrés.