Les xarxes trien la foto del primer dia del judici

La imatge presa pel fotògraf d'Efe Emilio Naranjo que mostra Torra saludant els polítics presos es fa viral

zentauroepp46935551 fotodeldia  graf5700  madrid  12 02 2019   el presidente de 190212141259

zentauroepp46935551 fotodeldia graf5700 madrid 12 02 2019 el presidente de 190212141259 / Emilio Naranjo

1
Es llegeix en minuts

El judici als polítics independentistes presos ha començat aquest dimarts al Tribunal Suprem. Un dels elements que generaven més atenció era la imatge dels processats, que no es veien en públic des de feia mesos per estar en presó preventiva. Els exconsellers han comparegut amb la insígnia de la Generalitat a la solapa i sense llaços grocs, que únicament han lluït l’exlíder de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) Jordi Sánchez.

D’entre totes les imatges que han pres les desenes de fotògrafs acreditats en el judici, els internautes han triat aquesta instantània del càmera d’Efe Emilio Naranjo. Així ha quedat palès en els nombrosos tuits i retuits amb aquesta fotografia, que s’ha fet viral.

A la imatge es veu com alguns dels polítics processats es giren per saludar el president de la Generalitat, Quim Torra, que els fa un gest amb la mà. La imatge també mostra com Oriol Junqueras no es gira i continua mirant cap endavant, mentre que, a l’última fila, l’exconseller Santi Vila no es gira i fa un gest de cansament. Tampoc es gira l’exconseller de Justícia Carles Mundó, que mira cap endavant amb cara de circumstàncies.

Notícies relacionades

Són nombrosos els usuaris de Twitter que destaquen la quantitat de matisos que recull la instantània, que molts qualifiquen d’"obra d’art", "la foto del judici" o "la imatge del dia".

Algun tuitaire ha aprofitat per recordar altres imatges d’aquest fotògraf plenes de significat.