El PP admet que el manifest incloïa alguna "inexactitud"

Una portaveu defensa que el text «contenia una gran part de veracitat»

Rivera i Fernández xoquen per ser el primer a convocar diumenge a BCN

fcasals46903224 right wing protesters wave spanish flags during a demonstrat190210123443

fcasals46903224 right wing protesters wave spanish flags during a demonstrat190210123443 / PIERRE-PHILIPPE MARCOU

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El manifest que va tancar la protesta de les dretes a Madrid incloïa diverses afirmacions que no s’ajusten a la realitat i el PP ho va admetre aquest dilluns. Fonts de la direcció van reconèixer que el text contenia “alguna inexactitud” quan es va dir quePedro Sánchez“va cedir i va acceptar les 21 exigències del secessionisme”, amb referència al document queQuim Torrali va entregar al desembre. 

Aquesta asseveració és falsa, ja que el Govern va donar per trencat el diàleg amb els independentistes divendres després que posessin com a condició abordar el dret d’autodeterminació, un dels punts destacats del paper. El manifest va ser consensuat pel PP i Ciutadans, els dos convocants, i llegit per tres periodistes.

En una roda de premsa, la vicesecretària de Comunicació,Marta González, preguntada per les mentides del document, va respondre que el text “contenia una gran part de veracitat”, perquè Sánchez es “va posar en una butxaca” les exigències de Torra i “va començar a negociar” els 21 punts que contenia. 

Una web amb un calendari de protestes 

González també va aprofitar per anunciar que el PP ha creat una web (yovoy.pp.es) per consultar imatges de diumenge i informar-se de "futures accions" al carrer. La portaveu va assegurar que el seu partit no descarta convocar més protestes amb l’objectiu de mostrar el "compromís amb la nació espanyola". 

Malgrat la punxada a Madrid, la triple dreta pretén repetir fotografia a Barcelona. Albert Rivera, líder de Ciutadans, va aprofitar la roda de premsa posterior a l’executiva permanent del partit per anunciar una manifestació diumenge des de la plaça d’Urquinaona fins a Sant Jaume en defensa de la Constitució i per exigir la convocatòria d’eleccions generals.

Notícies relacionades

El gest no va agradar a la direcció del PPC perquè van veureafany de protagonismeAlejandro Fernándezhavia llançat la mateixa proposta dimecres i partits i entitats ja havien començat a parlar per organitzar-se. Va treure pit a Twitter: “Com vaig anunciar, organitzarem de manera unitària la manifestació d’aquest diumenge a Barcelona. No entraré en absurdes competicions amb altres partits sobre qui l’anuncia primer. Fa anys que vaig acabar pàrvuls i no estic per a infantilismes”.

El malestar també es va palpar aVox, ja que fonts de la formació asseguren que ningú els ha trucat per parlar sobre aquesta cita. Societat Civil Catalanaencara ha de resoldre la seva participació però fonts de l’entitat apunten que “no assisteixen com a associació en manifestacions de partits” i que en tot cas hi acudirien a títol individual.