Crisi catalana

Ciutadans demana un debat sobre l'estat de la nació perquè Sánchez expliqui la negociació amb l'independentisme

Rivera aposta per ressuscitar una fórmula parlamentària absent des del 2015 a fi de qüestionar el Govern

org jlr06702

org jlr06702 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Ciutadans vol que el Congrés dels Diputats celebri un debat sobre l’estat de la nació perquè el president del Govern, Pedro Sánchez, expliqui, entre altres qüestions, el procés de diàleg amb els partits independentistes catalans.

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha informat que, després de la manifestació de diumenge a Madrid on es va rebutjar la política de Sánchez a Catalunya i es van reclamar eleccions generals, el seu grup parlamentari registrarà aquest dilluns a la Cambra baixa una petició perquè es convoqui aquest debat.

Notícies relacionades

"Els espanyols es mereixen respecte i dignitat, i tot i que a Sánchez no li agradi el que va veure al carrer, ha d’escoltar el poble espanyol i donar la cara al Congrés", ha declarat en una entrevista a Telecinco.

El que pretén la formació taronja és que, després de gairebé quatre anys sense que se celebri un debat sobre l’estat de la nació, se’n convoqui un ara perquè el cap de l’Executiu expliqui "què passa amb les negociacions amb els separatistes, amb els Pressupostos i amb el futur d’Espanya i quan es posarà data a les eleccions".