JUDICI A L'ESPIONATGE A MADRID

Un presumpte espia declara que li van ordenar seguir Cifuentes "per interès d'Ignacio González"

El guàrdia civil reconeix que va rebre instruccions "il·legals" per vigilar altres polítics del PP com Alfredo Prada i Manuel Cobo

zentauroepp42411151 graf5021 madrid  5 3 2018   el expresidente de la comunidad 180305105523

zentauroepp42411151 graf5021 madrid 5 3 2018 el expresidente de la comunidad 180305105523 / Ballesteros

1
Es llegeix en minuts
EFE

El guàrdia civil José Oreja Sánchez ha declarat avui en el judici del "cas espies" que "per interès" de l’expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio González va rebre el 2008 "ordres il·legals" de realitzar "seguiments" a polítics del PP com Cristina Cifuentes, Alfredo Prada i Manuel Cobo.

José Oreja ha sigut el primer delssis acusats en declarar en el judici que celebra l’Audiència Provincial pel suposat espionatge a polítics del PP enfrontats a l’expresidenta de la Comunitat de Madrid Esperanza Aguirre.

Oreja ha explicat que les ordres els hi van donar el febrer del 2008 a ell i a altres assessors de seguretat a la Comunitat de Madrid (tres guàrdies civils i tres policies nacionals més) els també acusats Sergio Gamón i Miguel Castaño, que llavors eren director i subdirector general de Seguretat, respectivament.

Ha afegit que ell i dos guàrdies civils méses van negar a complir l’esmentada ordre a l’estimar que era il·legal i ho van denunciar davant del llavors conseller Francisco Granados.

Ha concretat que li van ordenar realitzar seguiments a l’exdelegada del Govern i expresidenta de la Comunitat de Madrid Cristina Cifuentes, al’exvicepresident Alfredo Prada i al’exvicealcalde  de l’Ajuntament de Madrid Manuel Cobo.

Obligats a seguir-los

Notícies relacionades

Oreja ha indicat que arran que ell i els altres dos guàrdies civils denunciessin aquestes ordres davant de Francisco Granados els van obligar a anar a llocs públics on anaven les persones que volien seguir perquè figuressin les seves ubicacions i realitzessin unes notes de treball en les quals després ells "escrivien el que volien".

Ha assegurat que després de desobeir les ordres i denunciar-les van rebre un "autèntic assetjament laboral amb una tensió insostenible". Aquest acusat ha insistit que va denunciar aquests fets diverses vegades al conseller Granados i que arran d’això van rebre fustigacions i pressions fustigacions i pressions ell i els seus companys guàrdies civils, així com altres empleats de la Comunitat de Madrid que eren tècnics que es van negar també a complir aquestes ordres.