EL DILEMA CATALÀ

Sánchez acusa a la dreta d'enfrontar els espanyols després de la manifestació

El president defensa la via del diàleg amb la Generalitat i recorda al PP el seu recolzament al 155

fcasals46903314 graf4932  santander  10 02 2019   el presidente del gobierno190210124512

fcasals46903314 graf4932 santander 10 02 2019 el presidente del gobierno190210124512 / Pedro Puente Hoyos

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha acusat aquest diumenge a “les dretes” d’enfrontar els espanyols amb la concentració celebrada aquest diumenge a Madrid i els ha retret que actuïn contra una persona que com a líder de l’oposició va estar “al costat del Govern” quan va ser necessari.

En un míting a Santander, Sánchez ha assegurat que el que fa ara el Govern socialista és treballar per la unitat d’Espanya, “que significa unir els espanyols i no enfrontar-los com estan fent les dretes a la plaça de Colón avui”.

El també secretari general del PSOE ha afirmat que respecta la concentració, convocada per PP i Ciutadans amb el recolzament de Vox, però ha emfatitzat que es convoca contra una persona que quan va ser a l’oposició va ser “lleial”.En aquest punt ha recordat el seu recolzament a l’aplicació de l’article 155 a Catalunya quan governava Mariano Rajoy i altres mesures que va posar en marxa el Govern del PP.

La culpa del PP

“El que estic fent ara com a president del Govern és resoldre una crisi d’Estat que el PP va contribuir a agreujar quan va ser al Govern”, ha afirmat. “Estan fent una concentració contra una persona, la meva persona, que quan vaig ser líder de l’oposició i hi va haver dos referèndums il·legals a Catalunya i l’article 155 es va haver d’aplicar per defensar la unitat d’Espanya i, sobretot, per restablir la Constitució a Catalunya, vaig mantenir-me sempre com a líder de l’oposició juntament amb el Govern”, ha postil·lat.

Notícies relacionades

El president del Govern ha opinat que el patriotisme és lluitar per millorar la vida dels espanyols i, en aquest sentit, ha defensat també els Pressupostos del 2019 que es debaten dimarts al Congrés. Ha assegurat que en el debat d’aquest projecte, que ha qualificat de “vital” per a Espanya, es produirà la “representació màxima que la política fa estranys companys de llit”.

En aquest sentit, ha assenyalat que en aquest debat s’“uniran” contra el document econòmic presentat pel Govern que presideix els independentistes i “les dretes que es reuneixen avui a la plaça de Colón”.