REVELACIÓ D''EL CONFIDENCIAL'

Rajoy va pagar la campanya del 2011 amb factures falses, segons l'UCO

Aquest mecanisme va permetre al partit gastar més diners dels permesos i ocultar la procedència dels fons

zentauroepp42906522 rajoy180930120809

zentauroepp42906522 rajoy180930120809 / JOS LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El PP va pagar la campanya de les eleccions generals del 2011 amb factures falses, segons ha descobert la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil i ha revelat aquest dimecres 'El Confidencial'.

En concret, el partit presumptament va crear un entramat per poder gastar més diners del que permet la llei i, alhora, ocultar l’origen dels fons. Els investigadors han trobat, de moment, que el PP va gastar en aquella campanya, que va portarMariano Rajoy a la Moncloa, uns 250.000 euros pagats amb factures falses o sense declarar.

Notícies relacionades

Aquestes noves dades han sortit a la llum en el marc de la investigació de la campanya de les autonòmiques i municipals del 2011, englobada en el 'cas Púnica'. La Guàrdia Civil va trobar la connexió amb la campanya de les generals en uns arxius al despatx de l’empresari Ricardo Vázquez Segura i al domicili de l’exgerent del PP madrileny Beltrán Gutiérrez Moliner.

El partit, segons l’UCO, va crear un laberint comptable de societats pantalla per ocultar el pagament de despeses de campanya amb diners dels seus comptes de funcionament ordinari, cosa que prohibeix la llei. Segons la normativa, els partits han de tenir un compte dedicat en exclusiva a pagar les contractacions dels actes i serveis de la campanya.