INVESTIGACIÓ DEL 'CAS TÀNDEM'

L'inspector imputat per donar informació a Villarejo diu que només tractava amb l'advocat del comissari

Bonilla declara que només contactava amb el lletrat Rafael Redondo i que al seu polèmic client només el va veure un parell de vegades

undefined39026792 politica television salvados la sexta jordi evole   el comis181125140959

undefined39026792 politica television salvados la sexta jordi evole el comis181125140959

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’inspector  ja retirat de la Policia Nacional Antonio Bonilla ha afirmat aquest dimecres a l’Audiència Nacional que ell només tractava amb Rafael Redondo, advocat i soci del comissari jubilat en presó provisional José Manuel VillarejoJosé Manuel Villarejo, a qui amb prou feines havia vist un parell de vegades, segons han informat a Europa Press fonts jurídiques.

Bonilla, que va ser detingut el juliol de 2018 i posat en llibertat amb mesures cautelars, ha respost com a investigat en les peces Iron i Pintor del 'cas Villarejo' davant del jutge d’instrucció de la causa, Manuel García Castellón, i només ha respost a les preguntes del seu advocat, i ha negat qualsevol activitat delictiva.

Segons les fonts consultades, Bonilla ha afirmat que si el seu nom apareix en la documentació intervinguda a Villarejo és per un negoci creditici per al seu fill i no pels fets que se l’imputen.

En menys d’una hora s’ha donat per acabatl’interrogatori  a aquest home de confiança de Villarejo que, d’acord amb les investigacions, elaborava informes per a ell com a col·laborador de l’empresa que gestionava amb Redondo, la consultoria Cenyt.

Exjutge extorsionat

En aquest cas, se li preguntava pels informes realitzats per encàrrec de dos empresaris que haurien planejat extorsionar un exjutge (peça Pintor) i la participació en els fets dels quals va ser assenyalada per un altre policia. Bonilla ho ha desmentit davant del jutge. Ha dit que aquest agent l’estàacusant  gratuïtament.

Així mateix, el seu lletrat l’ha interrogat sobre els informes per a un bufet d’advocats que volia informació sobre un altre de la competència (Iron), tema del qual també ha negat qualsevol implicació delictiva.

Notícies relacionades

Precisament sobre aquell projecte ha declarat a continuació Antonio Serrano, un informàtic amb qui Bonilla comparteix assistència lletrada i a qui el jutge imputa un presumpte delicte de revelació de secrets.

Ha assenyalat igualment Redondo, que segons la seva declaració li hauria insinuat cometre un atac informàtic contra el bufet objecte de la investigació, cosa a la qual ell, després d’analitzar l’afer en diverses reunions, s’hauria acabat negant.