SOBRE ELS 21 PUNTS

Agra bronca de Torra i Arrimadas al Parlament | Vídeo

El president acusa la líder de Ciutadans de buscar brega i la dirigent taronja, de representar els CDR

20190206 424350 broncaarrimadastorrat 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal / Daniel G. Sastre / Júlia Regué

Agra discussió entre el president de la Generalitat, Quim Torra, i la líder de l’oposició, Inés Arrimadas. La líder de Cs ha acusat el Govern de no incloure cap proposta social en eldocument polític que va entregar al president del Govern central, Pedro Sánchez, el 20 de desembre, i que es va fer públic aquest dimarts. A més, el partit taronja ha registrat al Parlament una petició de compareixença del president "en relació amb les exigències separatistes ocultades durant més d’un mes, realitzades falsament en nom de tots els catalans i que van ser de bon grat rebudes pel president del Govern". 

Notícies relacionades

"¿On som els catalans no independentistes en aquest document? ¿On són els problemes socials? Se n’han anat plataformes de mobilitat, hi ha EROs de centenars de persones, augmenta la inseguretat, hi ha una vaga de metges per a aquest mes... ¿Vol dir alguna cosa sobre això o també li importa un rave? Hi ha 18.000 dependents esperant una plaça, hi ha atacs feixistes, com els que parteixen la cara a un regidor, celebrat per l’alcalde d’ERC", ha afirmat la líder de Ciutadans, en una intervenció interrompuda per alguns diputats i que ha motivat una nova picabaralla amb el president del Parlament.

Torra, indignat, ha retret a la líder de l’oposició que no participi de les meses de diàleg perquè prefereix la política "espectacle" i les "cortines de fum". I davant dels atacs de Arrimadas al president per ser “racista i supremacista”, li ha recordat el pacte de govern a Andalusia entre el PP i Ciutadans, recolzat per Vox, un partit "racista, xenòfob i supremacista".