JUDICI PER L'1-O

El sobiranisme es manifestarà el 16 de febrer a Barcelona

Partits i entitats consensuen propostes per mantenir la mobilització durant el judici del procés

zentauroepp40401195 barcelona 03 10 2017   huelga general y concentraci n en pla171003192338

zentauroepp40401195 barcelona 03 10 2017 huelga general y concentraci n en pla171003192338 / CARLOS MONTANYES

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El sobiranisme ultima els preparatius per sortir al carrer quan arrenqui el judici del procés. Partits i entitats han consensuat la celebració d’una "gran manifestació" el 16 de febrer a la capital catalana, a més d’una "jornada de protestes" el dia 12, data en què arrenca la vista al Tribunal Suprem.

Els partits independentistes amb representació al Parlament –Junts per Catalunya, ERC i la CUP– compareixeran junt amb l’ANC i Òmnium Cultural per explicar quins són els seus plans per respondre al judici. Llegiran també la nota acordada en la Junta de Portaveus en què demanen la llibertat dels empresonats. 

Així mateix, mostraran el seu compromís amb la vaga general convocada pel sindicat minoritari Intersindical-CSC, que finalment ha ajornat l’aturada prevista per a aquest dijous fins al 21 de febrer per guanyar temps i fer que coincideixi amb aquest cicle de mobilitzacions. La manifestació a Madrid se celebrarà el 16 de març.

Notícies relacionades

Fonts coneixedores d’aquests contactes remarquen que no ha sigut fàcil configurar aquestes mobilitzacions a causa de la contraposició d’estratègies de tots els actors. L’ANC va anunciar les manifestacions en capitals europees amb la campanya 'Self-determination is a right, not a crime', mentre que l’entitat presidida per Jordi Cuixart es va abocar amb el 'Jo acuso', tot i que mostra el seu recolzament a les trobades europees. Els socis de Govern van quedar a l’espera de rebre i estudiar les propostes, mentre que la CUP es va conjurar sota la plataforma 'Alcem-nos'.

La incògnita és conèixer quin serà el paper delsComitès de Defensa de la República (CDR), ja que fins ara els seus al·legats s’han dirigit a l’aturada general i han protagonitzat accions pel seu compte, com l’abocament d’excrements a diferents jutjats.