COMUNITAT DE MADRID

Carmena resta dramatisme a no pactar amb Podem

L'exjutge obre la porta a possibles acords postelectorals

Assegura que no paralitzarà l'Operació Chamartín com exigeix IU Madrid

GRAF9435 MADRID, 10/9/2018.- La alcaldesa de Madrid, Manuela Carmena durante de la rueda de prensa que ha ofrecido hoy en el Palacio de Cibeles para anunciar formalmente que opta a la reelección y que lo hará en una plataforma que -ha dicho- no creará ella sino todo Madrid.Carmena ha asegurado que ha aceptado ser candidata ante la insistencia de sus ediles, jóvenes llenos de vida que le han hecho ver que su proyecto está por concluir y que para ello era necesario que ella siguiese liderando el equipo EFE/Zipi.

GRAF9435 MADRID, 10/9/2018.- La alcaldesa de Madrid, Manuela Carmena durante de la rueda de prensa que ha ofrecido hoy en el Palacio de Cibeles para anunciar formalmente que opta a la reelección y que lo hará en una plataforma que -ha dicho- no creará ella sino todo Madrid.Carmena ha asegurado que ha aceptado ser candidata ante la insistencia de sus ediles, jóvenes llenos de vida que le han hecho ver que su proyecto está por concluir y que para ello era necesario que ella siguiese liderando el equipo EFE/Zipi. / ZIPI (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Després de més de quinze dies de polèmica per la marxa d’Íñigo Errejón  a Más Madrid i en plenes negociacions per encarrilar una candidatura d’unitat amb Podem, l’alcaldessa de Madrid va restar dramatisme a la possibilitat de no aconseguir un acord per presentar-se a les eleccions autonòmiques de mà dels morats. Així, Manuela Carmena va demanar no "entossudir-se a aconseguir una aliança amb els de Pablo Iglesias abans dels comicis" i va obrir la porta a possibles pactes postelectorals

"Si ens diuen que ens donaran suport, formidable, si canvien d’idea, doncs no ho sé, però no és un tema que em preocupi", va dir Carmena, en una entrevista concedida a l’Agència EFE, deixant clar que les futures coalicions no és un assumpte que l’inquietiMalgrat que per a Carmena seria "formidable" comptar amb el suport dels morats, l’exjutge va explicar que en cas d’anar per separat serà després de les eleccions el moment de "buscar" el que els uneix i "deixar" el que els separa. 

L’alcaldessa sembla insinuar certs avantatges en un escenari en el qual Podem i Más Madrid –la plataforma que ella va impulsar– acudeixin a les urnes en llistes diferents. "Que els ciutadans puguin triar entre els matisos entre unes i altres alternatives polítiques", va ser un dels punts positius que va destacar la regidora madrilenya. A més, va destacar que hi pot haver ciutadans que prefereixin una candidatura amb una "actuació directa delspartits d’esquerres" i altres que prefereixin "moviments més amplis" com el seu. 

Carmena també es va pronunciar sobre el líder de Podem: "L’aprecio molt, crec que és una persona que és un gran líder polític i té una gran capacitat d’anàlisi". Unes paraules que arriben mesos després que Carmena s’enfrontés a Iglesias per la configuració de la seva candidatura a l’Ajuntament de Madrid i després de dues setmanes en què el dirigent morat ha criticat durament el pacte secret entre la regidora i Errejón per deixar plantat Podem

Operació Chamartín

Notícies relacionades

Les línies vermelles imposades per IU Madrid aquest dilluns per integrar-se en una candidatura no semblen espantar la regidora de la capital. Carmena va aclarir qualsevol dubte sobre si es doblegaria davant de les peticions enviades per Esquerra Unida regional per paralitzarl’Operació Chamartín –un projecte de remodelació de la zona nord de Madrid–: "De cap manera acceptarem aquesta espècie de repte que no té cap sentit". D’aquesta forma, l’exjutge va rebutjar complir les condicions anunciades per l’organització autonòmica. 

A més, la reacció de Carmena davant d’aquesta sol·licitud va ser demanar "amplitud de ment" a tots els partits d’esquerres que, segons la seva opinió, han de comprendre que la cooperació publicoprivada present en aquest pla urbanístic és necessària per a una ciutat "gran i moderna" com és la capital espanyola.