A LES XARXES

Els presos independentistes afirmen que defensaran "els drets i llibertats fonamentals"

Turull, Forn, Romeva i Forcadell llancen missatges abans del trasllat a Madrid

El missatge dels presos: "Que no ens esperin derrotats"

zentauroepp46787905 lledoners190201084104

zentauroepp46787905 lledoners190201084104 / Marc vila

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els exconsellers Jordi Turull, Joaquim Forn i Raül Romeva, i l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, han afirmat a través de les xarxes socials, abans del seu imminent trasllat a presons de Madrid, que durant el judici a què s’enfronten al Tribunal Suprem defensaran "els drets i llibertats fonamentals".

[Seguiu aquí en directe les notícies sobre el trasllat dels presos independentistes a Madrid i els prolegòmens del judici de l’1-O]

Així, en el seu compte de Twitter l’exconseller Jordi Turull ha assenyalat, mentre era traslladat des de la presó de Lledoners a Brians 2, que "marxem de Catalunya infinitament agraïts per tant suport. Ara ens toca a nosaltres que durant el judici no us sentiu sols en la defensa dels drets i llibertats".

Així mateix Joaquim Forn, durant el trasllat entre les dues presons catalanes, abans de marxar a la presó madrilenya de Soto del Real, ha donat les gràcies en el seu compte de Twitter "als companys de mòdul a Lledoners amb qui hem compartit aquests mesos, i també a treballadors i funcionaris", i ha agraït igualment "el recolzament de tanta i tanta gent".

Forn ha mostrat la seva determinació "en la defensa de la llibertat, la democràcia i la justícia" durant el judici al Suprem, i ha acabat amb un "Visca Catalunya".

Poques hores abans d’iniciar-se el trasllat, l’exconseller Raül Romeva indicava a Twitter que "marxem cap a Madrid, però no hi anem a defensar-nos. Hi anem a reivindicar la democràcia i el pacifisme", i ha conclòs: "Que no ens esperin derrotats. ¡Endavant!"

Notícies relacionades

De la mateixa manera, l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell ha donat les gràcies "a totes i tots els que aquests mesos us heu acostat fins a la presó de Mas d’Enric".

"Tornem a Madrid amb el vostre escalf, el cap ben alt i carregades de determinació per desmuntar totes i cadascuna de les mentides d’aquest procés judicial", ha conclòs Forcadell.