CONGRÉS

Nogueras rebutja vetar la doble militància al PDECat

La vicepresidenta del partit postconvergent defensa la Crida com un instrument per "acostar" Catalunya a la independència

zentauroepp44598406 miriam nogueras190125110904

zentauroepp44598406 miriam nogueras190125110904 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Efe

La vicepresidenta del PDCatMíriam Nogueras, ha rebutjat aquest divendres imposar "vetos" que els associats de la seva formació puguin militar també a la Crida Nacional per la República, com és el seu cas, i ha considerat "molt sa i molt necessari que els partits es reinventin".

En declaracions a Ràdio 4, Nogueras, que s’ha apuntat com a fundadora de la Crida i que aquest dissabte participarà en el seu congrés constituent a Barcelona, s’ha posicionat en contra d’impedir aquesta doble militància, com suggereixen els mateixos estatuts del PDEcat.

"Soc molt antivetos", ha sentenciat la número dos del partit postconvergent i diputada al Congrés, que ha defensat la Crida com un instrument per "acostar" Catalunya a la independència.

Als estatuts

En concret, els estatuts del PDECat aprovats en l’assemblea celebrada al juliol assenyalen com a exigència "indispensable" no militar "en cap altre partit polític, ni ser càrrec electe per una altra formació política", si bé deixen una porta oberta per als "casos admesos, motivadament, pel consell nacional" demòcrata.

Segons Nogueras, "no seria normal que, davant la possibilitat de viure millor, no ens moguéssim, no ens reinventéssim", a fi de trobar l’"eina adequada" per aconseguir la independència.

La Crida, segons el seu parer, és un "revulsiu polític" que "no neix per ser el rival de ningú" sinó per aglutinar l’independentisme, i per això és "una molt bona notícia que hi hagi una part de l’espai polític que es mobilitzi, es reinventi".

"Demanda social"

Notícies relacionades

"Allà on hi hagi un espai de suma, hi serem", ha remarcat Nogueras, que ha insistit en la necessitat de crear un espai on "es visualitzi aquesta unitat, que és una demanda social inapel·lable".

Perquè l’"esperit de l’1-O", en el qual persones d’ideologies diverses es van unir per defensar el referèndum, "era necessari traslladar-lo a un espai de treball efectiu", ha afegit.