NOVA FORMACIÓ

Dues llistes competiran per dirigir la Crida

Es presenta Jordi Sànchez i un altre equip de persones vinculades a Junts per la República

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dues llistes competiran per dirigir la Crida Nacional per la República. L’expresident de l’ANC Jordi Sànchez ha presentat una llista, però també ho ha fet un altre equip de persones vinculat a Junts per la República, una organització d’independents vinculada al moviment.

Així ho han explicat fonts de les dues candidatures després que dimecres acabés el termini de presentació de llistes, quatre dies abans que se celebri el congrés del moviment, ja registrat com a partit, impulsat i fundat per l’expresident Carles Puigdemont, segons informa Europa Press.

La llista promoguda per Sànchez incorpora com a número dos l’exalcalde de Cerdanyola per ICV Antoni Morral i integra altres noms com el de la consellera de Presidència, Elsa Artadi; la diputada de JxCat Gemma Geis; el diputat de JxCat al Parlament Albert Batet; el delegat del Govern a Madrid, Ferran Mascarell, i els consellers Damià Calvet i Laura Borràs.

També inclou el de l’alcalde republicà de Montblanc, Pep Andreu; membres de l’ANC com ara Jordi PairóMarcel PadrósAssumpció Castellví i Irene Negre; el secretari d’Administracions Locals, Miquel Àngel Escobar; l’exconsellera socialista Marina Geli; la periodista Pilar Calvo; l’advocat Joaquim Jubert; el militant de CCOO i membre del comitè local de EUiA a l’Hospitalet de Llobregat, Josep Ferrer, i altres noms com el de l’exdiputada Àngels Cabasés i el de l’experta en relacions internacionals de Catalunya Maria do Campo Marques-Pinto.

No contra Sànchez 

En relació amb la segona llista, en principi no volen disputar el lideratge del tàndem que configuren Sànchez i Morral, però sí que volen tenir representants a l’equip de 19 persones que compondran la resta de la direcció.

Malgrat tot, formalment han hagut de presentar una candidatura en la qual apareix el nom de l’advocat Jordi Ferrés com a aspirant a la presidència, i el de l’exdirector de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Izquierdo, com a secretari general.

Inicialment, aquesta candidatura recollia el nom del jurista i candidat de JxCat a Altafulla, Hèctor López Bofill, però finalment hi ha renunciat perquè no veu factible la possibilitat de desenvolupar tasques executives en la Crida amb la seva participació en les eleccions municipals.

Altres integrants de la candidatura són l’actual directora general de Protecció Civil de la Generalitat, Isabel Ferrer; l’historiador i membre del secretari de l’USTEC Xavier Díez; el cofundador d’Alternativa Verda, Santiago Vilanova; els politòlegs Joan-Ramon Colomines-Companys Xavier Altadill, i el periodista i exmilitant d’ERC Gerard Sesé.

Notícies relacionades

La resta de la candidatura la configuren l’exsubdirector general de Trànsit de la Generalitat, Francesc Xavier Almirall; l’exdirector general de Betevé, Ricard Domingo; l’exregidor de MES a Vilassar de Dalt Santiago Jorge Dorca; l’alcaldable de JxCat a Puig-reig, Araceli Esquerra; la directora de Serveis Territorials de Presidència de la Generalitat, Montserrat Grané, així com les candidates de JxCat en les últimes eleccions Abigail Monells i Elena Fort.

També hi ha la psicòloga i membre de l’Associació Catalans d’Arreu Rosario Palomino, el psiquiatre Ivan Ollé,Mireia MercaderJordi CéspedesNoèlia Sánchez i Pilar Sentís.