ELECCIONS DEL MAIG

Podem Madrid es reuneix per tractar la seva futura relació amb Carmena

Fonts de la direcció lila asseguren que el Consell Ciutadà Municipal podria ratificar, aquesta tarda, que no competiran amb Carmena

iglesias-errejon

iglesias-errejon

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Les paraules de l’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, refusant la possibilitat que l’ex-JEMADJulio Rodríguez, formi part de la seva candidatura, van caure a Podem com una gerra d’aigua freda. La portaveu de Podem, Irene Montero, reiterava, afligida, la posició que Pablo Iglesias ja va anunciar: posar-se de costat a l’ajuntament i no presentar cap candidatura contra Carmena. No obstant, aquest decisió recau sobre el Consell Ciutadà Municipal (CCM) de Podem Madrid que es reuneix aquesta tarda, segons font de la direcció, per a, segurament, ratificar les paraules dels dirigents del partit. 

"Estem disposats a apartar-nos i a no presentar-nos a les eleccions municipals a Madrid", va deixar clar el líder morat després de conèixer que Íñigo Errejón es presentaria a les autonòmiques amb Más Madrid. Ara, el CCM haurà d’obrir un debat sobre la posició respecte a Carmena i el futur dels membres de Podem que van acudir a les primàries per conformar la llista al consistori.

Notícies relacionades

Entre ells hi ha l’ex-JEMAD i secretari general de Podem Madrid, Julio Rodríguez. En una entrevista a 'Onda Cero', l’alcaldessa assegurava que, malgrat que el dirigent morat és "maco" i "formidable", en principi no ha pensat en ell , tot i que va deixar oberta la possibilitat que "si estigués interessat per portar l’àrea de Policia, per exemple, potser sí". 

No obstant, la portaveu de Podem al Parlament regional, Clara Serra, ha assegurat que ara és un "moment d’aprofundir en el diàleg" i intentar anar tots junts. "Esperem que hi hagi acord", ha assenyalat la dirigent autonòmica.