LLISTA DE TESTIMONIS

Cuixart demana que declarin en el judici dos premis Nobel, relators de l'ONU i testimonis de l'1-O

El president d'Òmnium Cultural també reclama que testifiquin Artur Mas, Trapero, Cosidó, Trias i Joan Ignasi Elena

fcasals40432142 madrid 06 10 2017 llegada de jordi cuixart de onmium  para p190111093906

fcasals40432142 madrid 06 10 2017 llegada de jordi cuixart de onmium para p190111093906 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, demanarà que testifiquin en el judici del procés al Tribunal Suprem dos premis Nobel, relators de l’ONU, diputats del Quebec i Alemanya, un comissari de drets humans del Consell d’Europa i intel·lectuals com el lingüista Noam Chomsky i l’historiador Paul Preston.

En un altressí del seu escrit de defensa, al qual ha tingut accés EL PERIÓDICO, Cuixart demana que declarin els Nobel Jody Williams i Ahmed Galai, guardonats els anys 1997 i 2015 i signants del manifest 'Let catalans vote', a favor del referèndum independentista de l’1-O.

Així mateix, reclama el testimoni del relator de les Nacions Unides sobre la promoció i protecció del dret a la llibertat d’expressió, David Kaye; el relator sobre la situació dels defensors de drets humans Michel Forst; el comissari de drets humans del Consell d’Europa, Nils Muiznieks; l’autor de l’informe de Human Rights Watch sobre l’1-O, Kartik Raj, i l’ex alt comissionat de Drets Humans de l’ONU el príncep Zeid Ra'ad al-Hussein.

Altres noms internacionals que figuren en la llista de Cuixart són el vicepresident de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa, Roger Gale; i diversos signants del manifest 'Let catalans vote' com Noam Chomsky, Paul Preston, el fundador d’Art for Amnesty International Bill Shipsey, i la sociòloga Saskia Sassen, així com els diputats del Parlament del Quebec Manon Massé i del Parlament federal alemany Felix Von Gründberg.

Polítics i testimonis de l’1-O

El president d’Òmnium també cita polítics com l’expresident de la Generalitat Artur Mas, l’excoordinador del Pacte Nacional pel Referèndum Joan Ignasi Elena, l’exmembre d’aquest pacte i exregidora de Barcelona Itziar González, l’exalcalde de Barcelona Xavier Trias, els exdiputats de la CUP David Fernàndez, Mireia Boya i Eulàlia Reguant, i el diputat d’ERC al Congrés Joan Tardà.

Entre els testimonis sol·licitats també hi ha l’excap dels Mossos d’EsquadraJosep Lluís Trapero, el comissari Ferran López, la intendenta Teresa Laplana, altres membres del cos de Mossos, i voluntaris i testimonis dels fets del 20 de setembre i de l’1-O en diverses escoles catalanes.

Notícies relacionades

Així mateix, demana que declari el senador del PP Ignacio Cosidó perquè informi el tribunal sobre el contingut del missatge de WhatsApp enviat als seus companys amb referència al control de la Sala Segona, que realitzarà l’enjudiciament.

Altres testimonis sol·licitats són el Síndic de Greuges, Rafael Ribó; el regidor de Barcelona i advocat Jaume Asens; els secretaris generals d’UGT i CCOO de Catalunya, Camil Ros Javier Pacheco; l’exdiputat de SíQueEsPot Albano Dante-Fachin, i els membresd’En Peu de Pau Marina Garcés, Jordi Armadans i Ruben Wagensberg (actualment diputat d’ERC al Parlament).