citat com a investigat

Detingut un activista independentista per no acudir davant del jutge pels incidents de la vaga del 8-N

Endavant, la formació en què milita el jove, ha convocat per a aquesta tarda una concentració de recolzament a l'arrestat a les portes dels jutjats de Martorell

zentauroepp40859373 08 11 17 vaga general  tall a la a 2 a l al ada d odena foto190121192742

zentauroepp40859373 08 11 17 vaga general tall a la a 2 a l al ada d odena foto190121192742

1
Es llegeix en minuts
Efe / Barcelona

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dilluns un militant d’Endavant per no acudir a declarar davant deljutge  de Martorell (Barcelona) que l’havia citat com a imputat (ara investigat) per la seva presumpta relació amb incidents ocorreguts en la vaga general independentista del 8 de novembre del 2017.

En un comunicat difós per les xarxes socials, la formació independentista ha explicat que el jove detingut, de nom Martí, no va anar a declarar davant del jutjat de Martorell, on el van citar com investigat per haver tallat l’autovia A2 durant la jornada de vaga general del 8-N.

Notícies relacionades

Endavant ha defensat que la vaga "és un dret fonamental establert en l’ordenament jurídic espanyol i internacional" i ha qualificat el conseller de l’Interior, Miquel Buch, d’"hipòcrita" i "còmplice" de la "repressió política", per ser el "màxim responsable polític dels Mossos". Segons ha informat a través del seu compte de Twitter Esquerra Independentista del Baix Llobregat, el jove estava en recerca i captura des d’aquest matí per no haver-se presentat al jutjat.

La formació independentista ha convocat per a aquesta tarda una concentració de recolzament al detingut a les portes dels jutjats de Martorell, amb el lema "Martí llibertat".